Death Valley: ritkán felbukkanó állat miatt szenvedett balesetet egy turista

A kaliforniai Halál Völgyében egy svájci turista okozott balesetet, amikor az úton váratlan akadályba botlott. Ahogy a címben is olvasható, egy vadon élő állat jelentette a nem tervezett megállót – no, de nem medve vagy bölény ijesztette meg a sofőrt, hanem egy tarantula.

 

A Death Valley Nemzeti Park sajtóközleménye szerint október 28-án két svájci turista egy lakóautóban tartózkodott, amikor a sofőr meglátta a pókot, és ijedtében beletaposott a fékbe. Ennek következtében egy motorkerékpáros férfi, aki a furgon mögött utazott, nekiütközött a járművének. A motorost a közeli kórházba szállították. A pók a park közleménye szerint „sértetlenül távozott”.

 

Most pedig meg ne ijedj!

 

 

Míg a tarantula csak egy a sok vadon élő állat közül, amely a Death Valley-ben (az USA legforróbb és legszárazabb nemzeti parkjában) található, ideje nagy részét a föld alatt tölti, és csak azért jön elő, hogy társakat találjon. Az ősz a legáltalánosabb évszak, amikor előmászik a föld alól.

 

A park azonban arra kéri a Death Valley látogatóit, hogy ne essenek pánikba, ha nyolclábú lényt látnak.

 

„A tarantulák lassan mozognak és nem agresszívak. A tarantula harapása a jelentések szerint érzetben hasonlít a méhcsípéshez, és nem halálos az emberre – írja a CNN. A Death Valley-ban bizonyos időközönként megfigyelhetőek érdekes természeti jelenségek – ilyen például, amikor a Föld egyik legforróbb és legszárazabb, sivatagos területét elborítja a virágtenger.

 

 

——————–

(Forrás: travelo.hu, fotók: Shutterstock)

 

 

Még több utazással kapcsolatos hírt, érdekességet olvasnál?
Mutatjuk hozzá a legjobb cikkeket az amerikaneked.com blog oldalán!