Miami utazás

Egy Miami utazás bármikor nagy élmény, élvezd az egész éves meleget és strandolást. Ocean Drive, Key West, Everglades Safari és más izgalmas kirándulások várnak. Érdemes Orlando-ba is ellátogatni, ahol hatalmany élményparkok várnak: Disneyland, Universal Studios, NASA űrközpont. Válogass Miami nyaralásaink között, ezek az utak is olcsón kihozhatóak jó minőségben ha a szervezés jó kezekben van.

East to West

East to West

20 nap
  • New York / Miami / San Francisco
  • Yosemite / Las Vegas / Grand Canyon

699.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Miami

Miami

7 nap
  • Miami Beach / Ocean Drive / Everglades
  • Key West / Baywatch / Port of Miami

349.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Florida körút

Florida körút

11 nap
  • Miami Beach / Key West / Everglades
  • Orlando / Naples / Marco Island / Sarasota

447.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

USA COVID információk

2023. május 12-től kezdődően semmilyen oltási valamint tesztelési kötelezettség nem áll fenn, így azok is utazhatnak az Egyesült Államokba, akik korábban semmilyen Covid oltást nem kaptak!

Miami utazás tudnivalók

Miami Florida állam legnépesebb és egyik legnépszerűbb városa. Rendkívül népszerű úticél a turisták körében, hiszen az USA egyik legszebb tenger óceánpartjával rendelkezik, továbbá Amerika egyik legtisztább városa: levegő, ívóvíz és az utcák szempontjából. Miami Beach a világ legismertebb strandjai között szerepel, bizonyos listák szerint egyértelműen a világ legnépszerűbb és legjobb strandja. Valóban kevés olyan hely van a világon, ahol egy valódi metropolisz árnyékában strandolhatunk úgy, hogy a kristálytiszta part és víz miatt olyan érzésünk lehet, mintha egy lakatlan szigeten lennénk (eltekintve az emberektől). Nem véletlen, hogy egy Miami utazás sokak számára egy valódi álom. Míg évtizedekkel ezelőttig sokaknak tényleg csak álom maradt, mára gyakorlatilag az „átlag embernek” is elérhetővé vált Miami. Az AmerikaNeked kínálatában már 237.000 Ft-tól elérhető az „álom”.

Miami időjárása

Floridát szokás nevezni a Napsugár Államának (Sunshine State), ez pedig tökéletesen leírja, hogy milyen időjárásra kell számítani egy Miami nyaralás során. Az óceán hőmérséklete egész évben 20-22°C fok felett van, de nyáron megközelítheti a 30°C fokot is. Az időjárás meleg és csapadékos, nem ritka a 80-90% feletti páratartalom. Július és október között van a „hurrikán szezon”, ami itt legfeljebb záporokban, viharokban szokott megnyilvánulni. November és június között szárazabb, kevésbé szeles az idő. A levegő hőmérséklete nyáron 30-32°C fok is lehet, de télen is ritkán esik 20°C fok alá. Ennek megfelelően Miami egész évben jó választás lehet: nyáron melegebb, de esősebb időjárásra kell számítani; télen egy picit hűvösebb ám száraz és szélcsendes környezetben élvezhetjük a tengerpartot.

Budapest – Miami repülőút hossza

Miami nagyságrendileg 8.500 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni a várost. Gyakori tranzitvárosok: London, Párizs, Frankfurt, Isztambul... de sok opció van eljutni Miamiba. A repülési idő általában 11-13 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Miami egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Miamiban használt időzóna UTC-5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest szinte egész évben -6 óra. Ez alól kivétel az óraátállítás időszaka, mert akkor 1-2 hétig csak -5 óra. Mivel ez egy jelentős mértékű időeltolódásnak számít, az utazás során tapasztalható „jetlag” (főleg hazatérés után). A Miami utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor

Amerikában (és így Miamiban is) az A és B típusú 2, illetve 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy Miami nyaraláshoz?

Az USA-ba és így Miamiba sem szükséges klasszikus vízum. Érvényes magyar útlevéllel rendelkezők online tudnak beutazási engedélyt (ESTA) kérni. Ezt érdemes minimum 72 órával a beutazás előtt megigényelni. Az ára összesen 14 USD.

Árak Miamiban

Miami elég drága városnak számít, az itthoni árak 1,5-2x-esével nyugodtan lehet számolni. Érdemes megnézni hova ülünk be, lehet találni elfogadható árú helyeket. Egy „klasszikus étteremben” akár 20-30 ezer Forintnak megfelelő dollárt is otthagyhatunk fejenként, míg a gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni. Az utcán és strandokon található street food árusok a legolcsóbbak: hot-dog, hamburger és társai. Ezekkel napközben olcsón „túl lehet élni”, a nagy melegben amúgy sem esik jól a zsíros, túlméretezett amerikai konyha. A boltokban is jellemzőek a magasabb árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák tudnak lenni. Jó hír, hogy Miami Beach-en délután és koraeste sok helyen van happy hour, amikor az ételek és italok akár 50% kedvezménnyel mennek. Ezeket érdemes figyelni és kihasználni, mert sokat spórolhatunk vele összességében. Fontos kérdés a borravaló egy Miami utazás során, ami gyakorlatilag „kötelező”. A legtöbb helyen 15-18-20% (ezt feltüntetik), de akár ennél is magasabb lehet. Ezt az összeget elvárják, magyarán a „klasszikus borravaló” csak ezután jön, amit mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ad-e.

Milyen a közbiztonság Miamiban?

Egy Miami nyaralás során nemigen fogunk veszélybe kerülni. Kifejezetten turistás városnak számít napközben, rendkívül alacsony a turistákat érintő atrocitások száma. Éjszaka érdemes kerülni a veszélyesebbnek tűnő, sötét utcákat, sikátorokat. Fontos odafigyelni az autóban hagyott tárgyakra, értékekre. Jobb, ha semmit sem hagyunk a bérelt autóban, vagy ha igen, akkor azt olyan helyre tegyük, amit kívülről nem látni (pl. kesztyűtartó). Érdemes az üres csomagtartót nem eltakarni, így a potenciális autófeltörőknek sem adunk reményt. A tömegközlekedés biztonságos, mégis a taxik és az Uberek a leginkább preferált közlekedési eszközök a saját (bérelt) autón kívül. Értékeinkre a szokásos módon javasolt vigyázni, zsebtolvajlások itt is előfordulhatnak (pont úgy, mint bármelyik európai nagyvárosban). Miami összességében egy biztonságos város, amit nyugodt szívvel tudjuk ajánlani akár családoknak, idősebb és fiatal pároknak, egyedül utazóknak is.