Los Angeles utazás

Mindig is vágytál ide eljutni? Azt nem csodáljuk, Los Angeles méltán híres város, amit egyszer látni kell. Egy Los Angeles utazás életre szóló élmény: Hollywood, Universal Studios, Beverly Hills, Disneyland, Venice Beach és számtalan szuper látnivaló vár. Velünk egy Los Angeles utazás olcsón is kihozható az elérhető legjobb ajánlatokkal, profi szervezésben. Válassz utat, amelyekben Los Angeles is szerepel és kérd ajánlatunkat!

Top 4 City

Top 4 City

14 nap
 • New York / Las Vegas / San Francisco
 • Los Angeles / Pacific Coast / Manhattan

540.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
East to West

East to West

20 nap
 • New York / Miami / San Francisco
 • Yosemite / Las Vegas / Grand Canyon

699.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
California Dream

California Dream

11 nap
 • San Francisco / Los Angeles
 • San Diego / Pacific Coast
 • Yosemite National Park

469.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Wild Wild West

Wild Wild West

15 nap
 • San Francisco / Los Angeles / Las Vegas
 • Grand Canyon / Yosemite / Death Valley
 • Zion / Bryce / Antelope Canyon

565.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
California – Las Vegas

California – Las Vegas

14 nap
 • San Francisco / Los Angeles / Las Vegas
 • San Diego / Pacific Coast / Yosemite
 • Grand Canyon / Zion / Bryce / Antelope Canyon

539.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
National Parks Grand Tour

National Parks Grand Tour

17 nap
 • Los Angeles / Las Vegas / Sequoia
 • Yosemite / Grand Canyon / Zion / Bryce
 • Canyonland / Arches / Capitol Reef

559.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

USA COVID információk

2023. május 12-től kezdődően semmilyen oltási valamint tesztelési kötelezettség nem áll fenn, így azok is utazhatnak az Egyesült Államokba, akik korábban semmilyen Covid oltást nem kaptak!

Los Angeles utazás tudnivalók

Los Angeles a világ hatodik legnagyobb és tizenhetedik legnépesebb városa, de a világ TOP 30 leglátogatottabb városa között is jelen van. Fontos gazdasági központ és kulturális központ USA-ban és az egész világon. Emberek milliói számára álom egy Los Angeles-i utazás, ahol személyesen láthatják Hollywoodot, az Universal Studios-t, Beverly Hills-t, Disney Landet és a méltán híres Venice Beach-t. A legtöbb nyugati partot érintő utazás kiinduló és érkező pontja Los Angeles. Elképesztően sokszínű a város, szinte minden sarkon láthatunk valami olyan különlegességet, amit Európában sosem. A helyiek rendkívül vendégszeretők (nem véletlen, hisz a turizmus a város egyik fontos bevételi forrása). Habár kétségtelenül egy világvárosról beszélünk, részben hasonló kultúrájú és gondolkodású emberekkel, mint Nyugat-Európában, mégsem lehet fé vállról venni egy Los Angeles-i utazást. Ahhoz, hogy valóban felejthetetlen élményekkel térjünk haza, érdemes szakértők segítségét kérni – Az AmerikaNeked csapatát!

Los Angeles időjárása

Bármikorra is időzíted a Los Angeles-i utat, egy biztos: rossz idővel nem kell kalkulálnod. Az igazán meleg nyár júliustól szeptemberig tart, amikor nem ritkán 35°C fok fölé is emelkedik a hőmérséklet. Érdekesség, hogy az óceán vize ilyenkor sem melegszik 20°C fok fölé, ami nem jó hír azok számára, akik a strandolás miatt érkeznének. A téli hónapokban (december-január-február) általában 10-15°C fok feletti a hőmérséklet, legtöbbször egy kényelmes pulóver elég napközben. Ősszel és tavasszal kifejezetten kellemes, 20-25°C fokok várnak. Összeségében rendkívül keveset esik Los Angeles-ben az eső, a napos órák száma egész évben magas.

Budapest – Los Angeles repülőút hossza

Los Angeles nagyságrendileg 10.000 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni a várost. Gyakori tranzitvárosok: London, Párizs, Amszterdam, Frankfurt, Varsó, Zürich... de rengeteg opció van eljutni LA-be. A repülési idő általában 13-15 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Los Angeles egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Los Angeles-ben használt időzóna PST, így az időeltolódás Magyarországhoz képest szinte egész évben -9 óra. Ez alól kivétel az óraátállítás időszaka, mert akkor 1-2 hétig csak -8 óra. Mivel ez egy kifejezetten jelentős mértékű időeltolódásnak számít, az utazás során tapasztalható „jetlag” (főleg hazatérés után). A Los Angeles-i utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor

Amerikában (és így Los Angeles-ben is) az A és B típusú 2, illetve 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy Los-Angeles-i utazáshoz?

Az USA-ba és így Los-Angeles-be sem szükséges klasszikus vízum. Érvényes magyar útlevéllel rendelkezők online tudnak beutazási engedélyt (ESTA) kérni. Ezt érdemes minimum 72 órával a beutazás előtt megigényelni. Az ára összesen 14 USD.

Árak Los Angeles-ben

Los Angeles kifejezetten drága városnak számít, az itthoni árak 1,5-2x-esével nyugodtan lehet számolni. Érdemes megnézni hova ülünk be, lehet találni elfogadható árú helyeket. Egy „klasszikus étteremben” akár 20-30 ezer Forintnak megfelelő dollárt is otthagyhatunk fejenként, míg a gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni. Az utcai street food árusok a legolcsóbbak: hot-dog, hamburger, corn-dog és társai. Ezekkel napközben olcsón „túl lehet élni”, a nagy melegben amúgy sem esik jól a zsíros, túlméretezett amerikai konyha. A boltokban is jellemzőek a magasabb árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák. A belépőjegyeknél is érdemes erre az árszínvonalra készülni. Néhány példa: Universal Studios napijegyek 99$-350$; Disneyland napijegy 155$ felett; stb. Fontos kérdés a borravaló egy Los Angeles-i nyaralás során, ami gyakorlatilag „kötelező”. A legtöbb helyen 15-18-20% (ezt feltüntetik), de akár ennél is magasabb lehet. Ezt az összeget elvárják, magyarán a „klasszikus borravaló” csak ezután jön, amit mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ad-e.

Milyen a közbiztonság Los Angeles-ben?

Egy Los Angeles-i nyaralás során nemigen fogunk veszélybe kerülni. LA kifejezetten turistás városnak számít napközben, rendkívül alacsony a turistákat érintő atrocitások száma. Éjszaka érdemes kerülni a veszélyesebb, sötét utcákat, sikátorokat, továbbá az óceán partot (főleg Venice Beachen). Alapvető igazság, hogy minél közelebb megyünk az óceánparthoz, annál biztonságosabb a környék (napközben). Kifejezetten ajánlatos elkerülni: Skid Row, Watts, Inglewood, Compton, Lynwood, Lomita, valamint a déli és keleti negyedek. Itt magas a bűnözési ráta, de egy turistának amúgy sincs dolga ezeken a környékeken. A velünk szervezett utak messziről kerülik a kicsit is veszélyes negyedeket. A tömegközlekedés biztonságos, mégis a taxik és az Uberek a leginkább preferált közlekedési eszközök a saját (bérelt) autón kívül. Értékeinkre a szokásos módon javasolt vigyázni, zsebtolvajlások itt is előfordulhatnak (pont úgy, mint bármelyik európai nagyvárosban). Los Angeles összességében egy biztonságos város, amit nyugodt szívvel tudjuk ajánlani akár családoknak, idősebb pároknak is.