Kubai nyaralás

Kuba utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen kubai nyaralás különleges élmény. Fehér homokos tengerpartok, kedves emberek, régi hagyományok, történelem, szivarok, számtalan kirándulási lehetőség, egész éves meleg. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy kubai nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Kubai körút

Kubai körút

14 nap
  • Havanna / Vinales völgy / Trinidad
  • Varadero / Rumok / Salsa

440.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2022. április 6. Kuba 2022. április 6-tól eltörölt minden Covid miatti beutazási korlátozást. Ettől a naptól igy már sem teszt sem pedig oltás nem szükséges. Az oltási ráta Kubában kiemelkedően magas, a lakosság 94%-a került teljes immunizálásra. Ebből adódóan a megbetegedések aránya nagyon alacsony.

Kuba utazási információk

Kubát a karibi térség érintetlen gyöngyszemeként tartják számon. Kevés olyan ország maradt a Földön, ahol annak legendás történelme ennyire „kézzel tapintható” lenne. Az érintetlen falvak és színes városok keveredése, a helyiek lüktetése és az elképesztő természet egyvelege olyan élményt rejt magában, ami garantáltan felejthetetlenné varázsolja a kubai nyaralásunkat. Sokan tévesen még mindig azt gondolják, hogy egy kubai utazás közel megfizethetetlen. Ennél nagyobbat senki sem tévedhet, hiszen manapság már rendkívül kedvező repülőjegy ajánlatok vannak, a helyi árak pedig sokszor alacsonyabbak a Magyarországon tapasztalhatóktól. Az általunk szervezett utak már 282.000 Ft-tól indulnak. Ennyiért lassan már a Balatonon sem lehet kiruccani. Garantáljuk, hogy Kuba minden odautazó számára felejthetetlen élményeket fog nyújtani. A térség egyik legkülönlegesebb országa még az igazán nagy világjárókat is rabul ejti.

Kuba időjárása

Kubában egész évben jó az idő. Sokan inkább télen szeretnek ide utazni, hiszen amikor Magyarországon már beköszöntenek a mínuszok, olyankor Kubában még bőven lehet fürdeni a tengerben. Ideálisan mi is az októbertől áprilisig tartó időszakot tudjuk ajánlani, amikor száraz az idő. Ebben az időszakban a levegő hőmérséklete 25°C és 30°C fok között ingadozik nappal, míg a tenger is tartja a minimum 26°C fokot. Májustól szeptemberig tart a forró, nyár bár több eső esik, jellemzően ezek néhány perc alatt elvonulnak és újra kisüt a nap. A hőmérő higanyszála akár 33-35°C fok fölé és kúszhat, árnyékban. A tenger ilyenkor elérheti az akár 30°C fokot is. Bár kétségtelenül ez az időszak is alkalmas egy élvezetes kubai nyaralásra, ilyenkor sokszor igen tikkasztó meleg van, de egy kellemes koktéllal a kézben, a pálmafák árnyékában azért viselhető.

Budapest – Kuba repülőút hossza

Kuba nagyságrendileg 8800 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Párizsban, Amszterdamban vagy Madridban történik. A repülési idő általában 13-18 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Kuba egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Kubában használt időzóna UTC-4 és UTC-5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra, kivéve az óraátállítás napjaiban, mert akkor ez -5 és -7 óra pár napig. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A kubai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor átalakító

Kubában az európai 220-230 V-tal szemben csak 110 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Kubában az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. A legtöbb helyen mindkét változatból található egyszerre. Ettől függetlenül nem árt, ha viszünk magunkkal egy EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni azonnal tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy kubai utazáshoz?

Kubába utazó magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak szükségük van a vízumra (turistakártyára), amit a konzulátuson lehet beszerezni. A turistakártya a belépéstől számított 30 napig érvényes és egyszeri belépésre jogosít. A turistakártya ára 22 euro/fő személyes ügyintézés esetén, ha másik magánszemély számára intézzük, akkor plusz 25 euro fizetendő. Az útleveleteknek a beutazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Kell oltás Kubába?

Kubába utazás esetén nincs kötelező védőoltás, ezt az utasbiztosítás esetén sem kérik a biztosítók. Ugyanakkor Hepatitis A, Hepatitis B, Veszettség és Hastífusz ellen némely egészségügyi szervezetek javasolják a védőoltás felvételét az utazás előtt. Sokan tévesen valamilyen fertőzés vagy betegségnek titulálják be a rosszullétüket, pedig sok esetben csak a csapvíz vagy a rosszul átsült ételek fogyasztása okozza a panaszokat. A csapvíz iható, de a hazaitól eltérő baktérium tartalma miatt javasolt fertőtleníteni fogyasztás előtt. Ezekre érdemes odafigyelni.

Árak Kubában

A hazaihoz képest kedvezőbb árszínvonallal találkozhatunk egy kubai nyaralás során. Némi szuvenírt be lehet szerezni, azokból nincs hiány. Reggelizni 1000 -1500 Ft között lehet, vacsora 2-4000 Forint, amibe a koktél is benne van, természetesen. Az árak változhatnak annak függvényében, hogy mennyire vagyunk felkapott turista helyen. A koktélok finomak és olcsók, a legdrágább helyen sem kerül 1500 Forintnál többe egy finom Pinacolada és társai. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága ajánlatba egy kubai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva.

Milyen a közbiztonság Kubában?

Kubának a karibi térséghez képest kiemelkedő a közbiztonsága. Az országban nagyon súlyosan büntetik a turisták rovására elkövetett bűnöket, ezt a helyiek is jól tudják. A felkapott helyeken mindig sok rendőr van, akik egyébként igen magas fizetést kapnak a helyi bérszínvonalhoz képest. Egy kubai utazás során kb. úgy érezhetjük magunkat, mint egy átlagos nyugat-európai országban. Igaz, időközönként előfordulnak zsebtolvajlások, rablások vagy kisebb zavargások, de nem nagyobb számban, mint Európában. Néhány alapszabály betartásával igazán emlékezetes és biztonságos kubai nyaralásban lehet részünk: Legyen az iratainkról fénymásolat; Ne tartsuk egy helyen az értékeinket. Mindig csak annyi készpénz legyen nálunk, amennyi kell; Bérelt autóban ne hagyjunk értéket. Stopposokat ne vegyünk fel; Kerüljük a zsúfolt, sötét utcákat, sikátorokat. Ne mászkáljunk éjszaka egyedül