Amerika Neked utazási tanácsadás: az amerikai utak specialistája – költséghatékony egyéni utazás Amerika kontinensére

Kuba utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen kubai nyaralás különleges élmény. Fehér homokos tengerpartok, kedves emberek, régi hagyományok, történelem, szivarok, számtalan kirándulási lehetőség, egész éves meleg. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy kubai nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Kubai körút (14 nap)

 • Havanna / Vinales völgy / Trinidad
 • Varadero / Koktélok, rum / Salsa
 • Ajánlatot kérek!
  250.000 Ft-tól repjegyekkel!


  Kuba – Varadero (9 nap)

 • Napsütés / Salsa / Old Timer
 • All inclusive ellátás / Snorkel
 • Ajánlatot kérek!
  369.000 Ft-tól repjegyekkel


  Nyugat Kuba Ultimate (21 nap)

 • Havanna / Vinales völgy / Trinidad
 • Varadero / Koktélok, rum / Salsa
 • Ajánlatot kérek!
  298.000 Ft-tól repjegyekkel


  COVID információk

  A kubai egészségügyi miniszter bejelentése szerint (szeptember 9), az országot 2021. november 15-étől nyitják újra a nemzetközi turizmus előtt. Ettől a dátumtól kezdve megszüntetik a karantén kötelezettséget, illetve PCR teszt sem fog kelleni az országba történő beutazáshoz. Az oltások Kubában is jó ütemben zajlanak. Október végére a lakosság 90%-a kerül teljes immunizálásra a minisztérium szerint. Ezek alapján mi november közepétől javasoljuk az országba történő utazásokat. Jelenleg, a szabályozások értelmében a Kubába érkező külföldi turistáknak kötelező egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR tesztet bemutatni, illetve eltölteni 5 éjszakát karanténban, egy választott hotelben. Érkezéskor, a repülőtéren PCR tesztet végeznek, melyet az 5 nap, a karantén hotelben megismételnek. A karantént a második, helyi negatív teszt után lehet elhagyni.

  Repülőút hossza

  Kubába a repülőút hossza kifelé: 13 óra + átszállás Hazafelé: 11 óra + átszállás

  Időeltolódás

  Kubában az időeltolódás (GMT-4) -6 óra Magyarországhoz képest.

  Konnektor átalakító

  Kubában nem szükséges átalakító. A legtöbb helyen 2 féle dugaljak vannak a konnektorban - európai, amibe jó a magyar, és US szabvány.

  Vízum

  Kubába utazó Magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak szükségük van a turistakártyára, amit a konzulátuson tudtok beszerezni. A turistakártya a belépéstől számított 30 napig érvényes és egyszeri belépésre jogosít. A turistakártya ára 22 euro/fő amennyiben személyesen intézitek, ha másik magánszemély számára akkor plusz 25 euro fizetendő. Az útleveleteknek a beutazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

  Oltás

  Nincs kötelező védőoltás Kubába. Általános oltások ajánlottak, Tetanus, Hepatitis A, B. A csapvíz fogyasztásra alkalmas, bár a hazaitól eltérő baktérium tartalma miatt, fertőtlenítés után ajánlott.

  Árak

  A hazaihoz képest kedvezőbb árszínvonallal találkozunk kint. Némi szuvenírt be lehet szerni, azokból nincs hiány. Reggelizni 1000 -1500 Ft között lehet, vacsora 2-4000 Forint, amibe a koktél is benne van, természetesen. Az árak változhatnak annak függvényében, hogy mennyire vagyunk felkapott turista helyen. A koktélok finomak és olcsók, a legdrágább helyen sem kerül 1500 Forintnál többe egy finom Pinacolada és társai.

  Biztonság

  Az ország biztonságos. Egész Latin Amerikában Kuba rendelkezik a legjobb közbiztonsággal. Erőszakos és  vagyon elleni bűncselekmények nagyon ritkák, a helyiek nagyon kedvesek a vendégekkel.