Amerika Neked utazási tanácsadás: az amerikai utak specialistája – költséghatékony egyéni utazás Amerika kontinensére

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

4 fő 1 szoba utazása esetén 440.000 Ft-tól/fő, 2 fő utazása esetén 465.000 Ft-tól/fő.

Kuba, az Antillák gyöngyszeme, páratlan élmények hazája. A történelmi látnivalók és a koloniális építészet csodái mellett a karibi térség legszebb fehér homokos tengerpartjai várják a pihenésre vágyókat. Gyönyörű korallszirtekkel és zátonyokkal tarkított – így nem csak a strandolás híveinek, de búvárkodás szerelmeseinek is igazi paradicsom. Kuba tradicionális védjegyei a szivar – legjobb a világon -, a rum, a salsa zene és tánc és az utcákon cirkáló autómatuzsálemek, amelyek egy mozgó autómúzeummá varázsolják az országot. Érdemes felfedezni és kipróbálni az ország nyújtotta minden lehetőséget.

Kuba időjárása – mikor érdemes utazni?

Kuba éghajlata kellemes trópusi.  Klímáját két évszak határozza meg, de az évszakok között nincs nagy hőmérsékleti különbség. A nedves évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart. Egész évben 22-28 °C közötti az átlaghőmérséklet. Az átlagos páratartalom pedig 80% és az esős évszakban is csak egy kicsivel magasabb.

Utazás szempontjából az október és április közötti időszak a legmegfelelőbb, kellemesebb hőmérséklettel és alacsonyabb páratartalommal, de a nyári, csapadékosabb időszakban sem kell többnapos esőzésektől tartani. A tengervíz hőmérséklete mindig kellemes. 24 fok alá a leghidegebb időben sem esik.

Kubai körút 14 nap – A kalkulált ára tartalmazza

 • Repülőjegy adókkal, illetékekkel budapesti vagy bécsi indulással
 • Utazás prémium légi társaságokkal, étkezésekkel
 • Szuper szállások központi elhelyezkedéssel az útvonalon. Varaderon All Inlcusive ellátás felár ellenében kérhető.
 • Transzfereket az egyes városok között
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Fakultatív programlehetőségek Kubában

 • autós városnézés Havannában egy Oldtimer-rel.
 • Van jó kerékpáros városnézés, ha szeretitek így felfedezni a város. Lehet hagyományos, vagy kevésbé turistás helyszínekre látogató túrát választani, nagyon érdekes helyekre visznek el.
 • Szivargyárba érdemes ellátogatni.
 • Lovaglás Vinyalesben a hegyek között, a völgyben – szintén nagyon sok változat van – 1 órástól a félnapos változatokig. Csak lovaglás, esetleg farm látogatás, szivarkészítéssel.
 • Canopy Vinyalesben.
 • Playa Jutias-ra, vagy Levisa-ra egésznapos kirándulás Vinyales-ből. Gyönyörű, fehérhomokos strand, pihenés.
 • Túra a Valle de los Ingenios – itt is rengeteg lehetőség van. Gyalogos, vagy lovastúrák.

Havanna: A városban érdemes felkeresni Hemingway kedvenc törzshelyeit: a La Bodeguita del Medio-t, ahol a mojitot a mai napig ugyanazon recept alapján készítik, mint ahogy egykor a világhírű amerikai író is előszeretettel fogyasztotta. A másik, ma már ikonikus hely a La Floridita bár, ahonnan a Daiquiri koktél indult világhódító útjára. Mindezek részei Havanna történelmének, a városnak, ahol mintha megállt volna az idő.

Vinales:  Kuba legszebb nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része. A dohányföldek legjava és nagy gyümölcsösök találhatóak itt. Illetve bővelkedik látnivalókban, mint például a Cueva del Indio (Indián-barlang): hajóval felfedezhető barlangrendszer. De mehetünk lovastúrára, kerékpározni, canoppizni, vagy csak gyalogosan is felfedezhetjük a hegyeket. A tartományban gyönyörű tengerpartok vannak, mely 1-2 óra alatt megközelíthetőek autóval a faluból.

Trinidad: sajátos, egyedi hangulatú városka, a Világörökség része. Régen a cukor és dohánytermelés valamint a rabszolgakereskedelem központja volt. Az 1850-es években alapították a spanyol hódítók és teljesen olyan, mintha megállt volna azóta az idő, érthető módon a történelmi belváros itt is UNESCO Világörökségi védettséget élvez. Remek kilátás nyílik a tetőteraszokról vagy a magasabb pontokról az egész városra, illetve a környék gyönyörű hegyeire, völgyeire. Érdemes felmenni és szétnézni. Lehetőség van túrázni a környékbeli hegyekbe, illetve ellátogatni a korábbi cukor és dohány földekre és a megmaradt cukorgyár romokat megnézni. Délután érdemes kimenni a közeli strandra, Playa Ancónra és fürdeni a kellemes vízben, pihenni a pálmafák árnyékában, vagy sétálni a fehér homokos plázson.

Varadero: gyönyörű üdülőparadicsom. A világ egyik legszebb, fehérhomokos tengerpartja terül el itt, több mint 20 km hosszan a Hicacos Félszigeten.

Cienfuegos: “Kuba Párizsa” néven is emlegetik, hiszen a várost francia emigránsok alapították 1819-ben. Egy nagyon kellemetes kisváros, széles, parkos, ücsörgős boulevard-okkal, sétáló utcákkal, és gyönyörű, árnyékot adó árkádos épületekkel. A Kubára oly jellemző koloniális, gyarmati építészet ebben a városban (is) nagyon szépen megmaradt és megcsodálható, árulkodik a korabeli gazdagságról. Az egész belváros – megérdemelten –  az UNESCO Világörökségi védettségét élvezni. Érdemes végigsétálni a Paseo el Prado széles, középen árnyékot biztosító fákkal, padokkall tarkított sugárútján, mely végül Maleconná, tengerparti sétánnyá változik, melyen egészen Punta Gordáig érdemes sétálni. Az utat sok étterem szegélyezi. Az út végén található a Palacio de Valle, amely sajátos építészeti stílusával egy igazi kuriózum – érdemes bemenni és megcsodálni, majd a tetőteraszon elfogyasztani egy koktélt.

Miért érdemes az Amerika Neked segítségével utaznotok?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

A tanácsadói munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói Kubáról

2016 óta rengeteg utazást valósítottunk meg Kubába. Több száz vélemény lapozható az Amerika Neked által szervezett utakról:

Kedvcsináló videó Kubáról

Fekete-Tóth Adrienn – Kuba specialista

Fekete-Tóth Adrienn vagyok, idegenforgalom szakirányon végeztem 2011-ben a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Utazás iránti szeretetem szüleimtől örököltem, akik révén Kubában születtem, később pedig sok izgalmas helyet fedeztünk fel. Tini korom óta nem csak utazni imádok, hanem szervezni is az utakat, így szerencsére sok helyen jártam már. Az Amerika Neked csapatához még 2017-ben csatlakoztam, amerikai utakat szerveztünk Bencével
közösen, majd kötődésem révén összeállítottam kubai útjainkat. Időközben 2 gyermekem született és most a csapatba visszatérve a kubai utak specialistája lettem. Ha szeretnétek megismerni az igazi Kubát számíthattok segítségemre, személyes tapasztalataimra. Keressetek bátran!

További információk Kubáról

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2022. április 6. Kuba 2022. április 6-tól eltörölt minden Covid miatti beutazási korlátozást. Ettől a naptól igy már sem teszt sem pedig oltás nem szükséges. Az oltási ráta Kubában kiemelkedően magas, a lakosság 94%-a került teljes immunizálásra. Ebből adódóan a megbetegedések aránya nagyon alacsony.

Repülőút hossza

Kuba nagyságrendileg 8800 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Párizsban, Amszterdamban vagy Madridban történik. A repülési idő általában 13-18 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Kuba egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Kubában használt időzóna UTC-4 és UTC-5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra, kivéve az óraátállítás napjaiban, mert akkor ez -5 és -7 óra pár napig. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A kubai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor átalakító

Kubában az európai 220-230 V-tal szemben csak 110 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Kubában az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. A legtöbb helyen mindkét változatból található egyszerre. Ettől függetlenül nem árt, ha viszünk magunkkal egy EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni azonnal tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Kubába utazó magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak szükségük van a vízumra (turistakártyára), amit a konzulátuson lehet beszerezni. A turistakártya a belépéstől számított 30 napig érvényes és egyszeri belépésre jogosít. A turistakártya ára 22 euro/fő személyes ügyintézés esetén, ha másik magánszemély számára intézzük, akkor plusz 25 euro fizetendő. Az útleveleteknek a beutazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Oltás

Kubába utazás esetén nincs kötelező védőoltás, ezt az utasbiztosítás esetén sem kérik a biztosítók. Ugyanakkor Hepatitis A, Hepatitis B, Veszettség és Hastífusz ellen némely egészségügyi szervezetek javasolják a védőoltás felvételét az utazás előtt. Sokan tévesen valamilyen fertőzés vagy betegségnek titulálják be a rosszullétüket, pedig sok esetben csak a csapvíz vagy a rosszul átsült ételek fogyasztása okozza a panaszokat. A csapvíz iható, de a hazaitól eltérő baktérium tartalma miatt javasolt fertőtleníteni fogyasztás előtt. Ezekre érdemes odafigyelni.

Árak

A hazaihoz képest kedvezőbb árszínvonallal találkozhatunk egy kubai nyaralás során. Némi szuvenírt be lehet szerezni, azokból nincs hiány. Reggelizni 1000 -1500 Ft között lehet, vacsora 2-4000 Forint, amibe a koktél is benne van, természetesen. Az árak változhatnak annak függvényében, hogy mennyire vagyunk felkapott turista helyen. A koktélok finomak és olcsók, a legdrágább helyen sem kerül 1500 Forintnál többe egy finom Pinacolada és társai. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága ajánlatba egy kubai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva.

Biztonság

Kubának a karibi térséghez képest kiemelkedő a közbiztonsága. Az országban nagyon súlyosan büntetik a turisták rovására elkövetett bűnöket, ezt a helyiek is jól tudják. A felkapott helyeken mindig sok rendőr van, akik egyébként igen magas fizetést kapnak a helyi bérszínvonalhoz képest. Egy kubai utazás során kb. úgy érezhetjük magunkat, mint egy átlagos nyugat-európai országban. Igaz, időközönként előfordulnak zsebtolvajlások, rablások vagy kisebb zavargások, de nem nagyobb számban, mint Európában. Néhány alapszabály betartásával igazán emlékezetes és biztonságos kubai nyaralásban lehet részünk: Legyen az iratainkról fénymásolat; Ne tartsuk egy helyen az értékeinket. Mindig csak annyi készpénz legyen nálunk, amennyi kell; Bérelt autóban ne hagyjunk értéket. Stopposokat ne vegyünk fel; Kerüljük a zsúfolt, sötét utcákat, sikátorokat. Ne mászkáljunk éjszaka egyedül

 

Ajánlatot kérek!

Ár: 440.000 Ft-tól repjegyekkel!