Hawaii-szigetek nyaralás

Hawaii-szigetek utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Hawaii-szigetek nyaralás egy életre szóló élmény. Elképesztő látvány, fehér/ fekete/ sárga / vörös homokos tengerpartok, szép zöld hegyek, vízesések, túrák, egész éves meleg. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy Hawaii-szigeteki nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Oahu – Maui vagy Kauai

Oahu – Maui vagy Kauai

12 nap
  • 2 változatos sziget más más kincsekkel
  • Elképesztő látvány / Izgalmas programok
  • Hegyek / Völgyek / Óceán

799.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
New York – Oahu

New York – Oahu

14 nap
  • A legnépszerűbb sziget
  • Elképesztő látvány / Izgalmas programok
  • Hegyek / Völgyek / Óceán

755.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Hawaii COVID információk

2023. május 12-től kezdődően semmilyen oltási valamint tesztelési kötelezettség nem áll fenn, így azok is utazhatnak az Egyesült Államokba, akik korábban semmilyen Covid oltást nem kaptak!

Hawaii utazási tudnivalók

Hawaii a világ egyik, ha nem a legegzotikusabb szigetcsoportja, ahova emberek milliói szeretnének eljutni évről-évre. Sok odautazót teljesen elvarázsol az érintetlen természet, az álomszép strandok, a helyiek vendégszeretete és a „Hawaii életérzés”. Évente több ezren telepednek itt le és hagyják hátra a korábbi életüket. Hawaii összesen 8 fő szigetből áll, amik közül a turisták által leglátogatottabbak: Oahu, Maui, Kaui és Big Island. Minden szigetnek megvannak a maga sajátosságai és szépségei, ezért egy Hawaii nyaralás gyakorlatilag ezerarcú is lehet. Az USA 50. tagállama egyben az egyik legizgalmasabb, legszebb és legvarázslatosabb állama is, ahol nem csak a természeti adottságok, de az egész éves tökéletes időjárás is közrejátszik abban, hogy ez a világ egyik legvágyottabb helyszíne.

Hawaii időjárása

Egy Hawaii utazás során viszonylag változatos időjárásban lehet részünk, amennyiben több szigeten is megfordulunk. Persze nagyságrendileg mindenhol azonos az időjárás, de mivel mindegyik sziget egyfajta „mikro-klímával” rendelkezik, lehetnek meglepetések. Például itt található az egész Föld egyik legcsapadékosabb helyszíne (évente 356 cm – Hilo) és legszárazabb helyszíne is (évente 40 cm – Kekaha) Hawaii-on gyakorlatilag egész évben jó az idő. Nyáron 22-30 Celsius fok közötti időjárás a gyakori, ugyanakkor ”télen” sem gyakran megy 20 Celsius fok alá a hőmérséklet. Elsőre persze ez alacsonynak tűnhet, de az extrém magas (akár 70-80%) páratartalom miatt ez sokkal többnek érződik. Az óceán hőmérséklete nyáron 27 Celsius fok körül mozog, míg télen inkább 23-25 fokot mutat. ... Mi mondtuk, hogy egy Hawaii-szigeteki nyaralás egész évben aktuális ☺

Budapest – Hawaii repülőút hossza

Hawaii-szigetekre a repülőút hossza legalább 20-22 óra, mivel csak két átszállással lehet eljutni Budapestről. Ez általában egy európai és egy amerikai (leggyakrabban Los Angeles-i) átszállást jelent. Aki nem szeretne ennyit repülni, annak meg tudjuk szakítani a Hawaii utazását 1-2 nap városnézéssel San Francisco, Los Angeles vagy Las Vegas városában.

Időeltolódás

Mivel a Hawaii-on használt időzóna UTC-10, így az időeltolódás Magyarországhoz képest nyáron -12 óra, télen -11 óra. Mivel ez egy igen jelentős időeltolódásnak számít, az utazás során számolni kell a „jetlag” jelenségével (oda és visszaút esetében is). A Hawaii utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk. Ha esetleg 1-2 napos megszakítással érkezünk, könnyebben hozzászokhatunk az ottani ébrenléthez.

Hawaii pénzneme

Mivel a Hawaii-szigetek az Amerikai Egyesült Államok részét képezik, így értelemszerűen a pénzneme: amerikai dollár (USD). Pénzt javasolt még itthon váltani, hiszen kint szinte lehetetlen olyan valutaváltót találni, ahol elfogadják a Forintot.

Konnektor

Amerikában (és így Hawaii-on is) az A és B típusú 2, illetve 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a szigeteken is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum Hawaii-ra?

Az USA-ba és így Hawaii-ra sem szükséges klasszikus vízum. Érvényes magyar útlevéllel rendelkezők online tudnak beutazási engedélyt (ESTA) kérni. Ezt érdemes minimum 72 órával a beutazás előtt megigényelni. Az ára összesen 14 USD.

Árak Hawaii-on

Hawaii elég drága környék, az itthoni árak 1,5-2x-esével nyugodtan lehet számolni. Érdemes megnézni hova ülünk be, lehet találni elfogadható árú helyeket. Egy „klasszikus étteremben” akár 10-30 ezer Forintnak megfelelő dollárt is otthagyhatunk fejenként, míg a gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni. Egy cappuccino kb. 1700 Ft, de egy klasszikus espresso-t sem úszunk meg 1000 Ft alatt. A sörök kifejezetten drágák, egy üveg akár 2500 Ft-ba is kerülhet. A boltokban is jellemzőek a magasabb árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák. A szórakozóhelyeken is érdemes erre az árszínvonalra készülni.

Milyen a közbiztonság Hawaii-on?

Egy Hawaii nyaralás során teljes biztonságban érezhetjük magunkat. A helyiek vendégszeretete, a családbarát szállodák és biztonságos városok a világ egyik legbarátságosabb helyszínévé varázsolják Hawaii-t, ahol tényleg csak az alapvető biztonsági szempontokat kell szem előtt tartani. Legyen nálunk az útlevél másolata; iratokat, értékeket ne hagyjunk szem előtt és lóbáljunk köteg pénzeket mások előtt.