Kuba – Varadero

9 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 510.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest Varadero / igény esetén Havanna repülőjegy adókkal, illetékekkel budapesti indulással
 • Közvetlen tengerparti all-inclusive 5*-os szálloda
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Kubába

Kuba, az Antillák gyöngyszeme, páratlan élmények hazája. A történelmi látnivalók és a koloniális építészet csodái mellett a karibi térség legszebb fehér homokos tengerpartjai várják a pihenésre vágyókat. Gyönyörű korallszirtekkel és zátonyokkal tarkított – így nem csak a strandolás híveinek, de búvárkodás szerelmeseinek is igazi paradicsom. Kuba tradicionális védjegyei a szivar – legjobb a világon -, a rum, a salsa zene és tánc és az utcákon cirkáló autómatuzsálemek, amelyek egy mozgó autómúzeummá varázsolják az országot. Érdemes felfedezni és kipróbálni az ország nyújtotta minden lehetőséget.

Fakultatív programlehetőségek Kubában

Kuba

 • Pihenés a világ egyik legszebb fehér homokos strandján
 • Sznorkelezés a gyönyörű Playa Coralon
 • Látogatás a a Saturno barlanghoz, ahol kipróbálhatod milyen egy igazi barlangban fürdeni
 • Kubai zene hallgatás és salsázás autentikus helyeken
 • Város nézés egy igazi old timerből

Varadero: gyönyörű üdülőparadicsom. A világ egyik legszebb, fehérhomokos tengerpartja terül el itt, több mint 20 km hosszan a Hicacos Félszigeten.

Kuba időjárása – mikor érdemes utazni?

Kuba éghajlata kellemes trópusi. Klímáját két évszak határozza meg, de az évszakok között nincs nagy hőmérsékleti különbség. A nedves évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart. Egész évben 22-28 °C közötti az átlaghőmérséklet. Az átlagos páratartalom pedig 80% és az esős évszakban is csak egy kicsivel magasabb.

Utazás szempontjából az október és április közötti időszak a legmegfelelőbb, kellemesebb hőmérséklettel és alacsonyabb páratartalommal, de a nyári, csapadékosabb időszakban sem kell többnapos esőzésektől tartani. A tengervíz hőmérséklete mindig kellemes. 24 fok alá a leghidegebb időben sem esik.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az amerikai utazásodhoz az Amerika Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási irodaSaját szervezés Amerika Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Amerika Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Amerika Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Amerika Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Fekete-Tóth Adrienn
Kuba specialista

Fekete-Tóth Adrienn vagyok, idegenforgalom szakirányon végeztem 2011-ben a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Utazás iránti szeretetem szüleimtől örököltem, akik révén Kubában születtem, később pedig sok izgalmas helyet fedeztünk fel. Tini korom óta nem csak utazni imádok, hanem szervezni is az utakat, így szerencsére sok helyen jártam már. Az Amerika Neked csapatához még 2017-ben csatlakoztam, majd kötődésem révén összeállítottam kubai útjainkat. Időközben 2 gyermekem született és most a csapatba visszatérve a kubai utak specialistája lettem. Ha szeretnétek megismerni az igazi Kubát számíthattok segítségemre, személyes tapasztalataimra. Keressetek bátran!

Kedvcsináló videó Kubáról

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2022. április 6. Kuba 2022. április 6-tól eltörölt minden Covid miatti beutazási korlátozást. Ettől a naptól igy már sem teszt sem pedig oltás nem szükséges. Az oltási ráta Kubában kiemelkedően magas, a lakosság 94%-a került teljes immunizálásra. Ebből adódóan a megbetegedések aránya nagyon alacsony.

Repülőút hossza

Kuba nagyságrendileg 8800 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Párizsban, Amszterdamban vagy Madridban történik. A repülési idő általában 13-18 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Kuba egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Kubában használt időzóna UTC-4 és UTC-5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra, kivéve az óraátállítás napjaiban, mert akkor ez -5 és -7 óra pár napig. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A kubai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor átalakító

Kubában az európai 220-230 V-tal szemben csak 110 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Kubában az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. A legtöbb helyen mindkét változatból található egyszerre. Ettől függetlenül nem árt, ha viszünk magunkkal egy EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni azonnal tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Kubába utazó magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak szükségük van a vízumra (turistakártyára), amit a konzulátuson lehet beszerezni. A turistakártya a belépéstől számított 30 napig érvényes és egyszeri belépésre jogosít. A turistakártya ára 22 euro/fő személyes ügyintézés esetén, ha másik magánszemély számára intézzük, akkor plusz 25 euro fizetendő. Az útleveleteknek a beutazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Árak

A hazaihoz képest kedvezőbb árszínvonallal találkozhatunk egy kubai nyaralás során. Némi szuvenírt be lehet szerezni, azokból nincs hiány. Reggelizni 1000 -1500 Ft között lehet, vacsora 2-4000 Forint, amibe a koktél is benne van, természetesen. Az árak változhatnak annak függvényében, hogy mennyire vagyunk felkapott turista helyen. A koktélok finomak és olcsók, a legdrágább helyen sem kerül 1500 Forintnál többe egy finom Pinacolada és társai. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága ajánlatba egy kubai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva.

Biztonság

Kubának a karibi térséghez képest kiemelkedő a közbiztonsága. Az országban nagyon súlyosan büntetik a turisták rovására elkövetett bűnöket, ezt a helyiek is jól tudják. A felkapott helyeken mindig sok rendőr van, akik egyébként igen magas fizetést kapnak a helyi bérszínvonalhoz képest. Egy kubai utazás során kb. úgy érezhetjük magunkat, mint egy átlagos nyugat-európai országban. Igaz, időközönként előfordulnak zsebtolvajlások, rablások vagy kisebb zavargások, de nem nagyobb számban, mint Európában. Néhány alapszabály betartásával igazán emlékezetes és biztonságos kubai nyaralásban lehet részünk: Legyen az iratainkról fénymásolat; Ne tartsuk egy helyen az értékeinket. Mindig csak annyi készpénz legyen nálunk, amennyi kell; Bérelt autóban ne hagyjunk értéket. Stopposokat ne vegyünk fel; Kerüljük a zsúfolt, sötét utcákat, sikátorokat. Ne mászkáljunk éjszaka egyedül.

Ajánlatot kérek!