Dominika nyaralás

Dominikai Köztársaság utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen dominikai nyaralás egy életre szóló élmény. Pálmafák, türkiz kék víz, izgalmas programok, kirándulások és egész éves meleg. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy dominikai nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Punta Cana

Punta Cana

10 nap
  • All Inclusive / Luxus / Pihenés
  • Közvetlen tengerparti kapcsolat
  • Karibi életérzés

700.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

COVID információk

Az országban 2022. április 23- tól nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb a Covid-19 járvánnyal összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Dominika utazási információk

Dominika fő bevétele a turizmusból származik. Ebből következik, hogy egy biztonságos, izgalmas és gyönyörű szigetországról beszélhetünk, ami kétségtelenül a Föld egyik legvonzóbb nyaralóhelye. Egy dominikai nyaralás során aligha fogunk tudni betelni a hófehér homokos tengerpartokkal, az egész éves meleg időjárással, a helyiek vendégszeretetével, romantikus tájakkal és felejthetetlen izgalmakkal. A szállodák és azok személyzete mindent elkövet, hogy az ide utazó turisták biztonságban és boldogságban tölthessék a szabadidőjüket. Kifejezetten vendégszerető népségként ismertek. Dominikának otthont adó Hispaniola szigetet Kolombusz Kristóf fedezte fel, aki így jellemezte a területet: “Ez a Föld legjobb, legtermékenyebb, legkellemesebb, legkiegyensúlyozottabb tája, a leggyönyörűbb föld, amelyet emberi szem valaha látott”. ... Egy dominikai utazás során minden bizonnyal hasonló gondolatok törnek elő minden utazóból.

Repülőút hossza

Dominika nagyságrendileg 8000 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszálással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Zürichben, Münchenben, Párizsban vagy Frankfurtban történik. A repülési idő általában 13-16 óra, az átszállási idők függvényben. Dominika egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Dominika időjárása

Dominika időjárása kedvez az egész éves napsütéses nyaralásnak. Éghajlata trópusi monszun, amiből adódik, hogy gyakorlatilag egész évben 30°C fok körül mozog a hőmérséklet (éjjel kb. 20°C fok). A főszezon decembertől júniusig tart, ekkor nem jellemzőek az esős napok vagy a hurrikánok. Egyenletes, perzselő melegre lehet számítani. Júliustól novemberig tart az esős(ebb) évszak, ekkor hurrikánok is előfordulhatnak. A szállodák és a helyiek persze fel vannak készülve erre és mindig napokkal előtte jelzik az ilyen eseményeket. Megfelelő szervezéssel mindez nem ronthatja el a dominikai utazását senkinek. A tenger hőmérséklete egész évben 25-30°C fok között ingadozik.

Időeltolódás

Mivel a Dominikán használt időzóna UTC-4, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra nyáron és -5 óra télen. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A dominikai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Pénzneme

A Dominikai Köztársaság hivatalos pénzneme a peso (DOP), azonban turistaként az amerikai dollár (USD) is teljesen elégséges. Az általunk javasolt szállodákban leginkább dollárban (USD) kell fizetni. Helyi valutát akkor érdemes váltani, ha a dominikai nyaralás során nem csak a hotelben szeretnénk pihenni. A szállodákban, éttermekben, szolgáltatóknál elfogadják a hazánkban is használt bank- és hitelkártya típusokat. Erősen ajánlott még itthon valutát váltani. 1 DOP = kb. 5,5 Ft

Konnektor átalakító

Dominikán az európai 220-230 V-tal szemben csak 110-120 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Dominikán az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. Hotelekben bármelyik előfordulhat. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy dominikai nyaraláshoz?

Magyar állampolgárok a kiindulási országtól függetlenül vízum nélkül léphetnek be az országba. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további hat hónapig érvényesnek kell lennie, illetve a belépés után ki kell tölteni egy turista kártyát, amit sokszor már a repülőn kiosztanak (vagy felvehető a reptéren). Ennek ára 10 USD. Ha minden rendben van, 30 napig szabadon mozoghatunk az országban az útlevelünkkel. Ez további +30 nappal meghosszabbítható díj ellenében. Így akár egy extrém hosszú dominikai nyaralásnak sincs akadálya.

Kell oltás Dominikára?

Dominikán nincs kötelező védőoltás. Ugyanakkor Hepatitis A, Hepatitis B, Veszettség és Hastífusz ellen némely egészségügyi szervezetek javasolják a védőoltás felvételét egy dominikai utazás előtt. Az általunk szervezett utak biztonságos területeket érintenek, a hotelek európai színvonalúak. Így valójában nincs szükség védőoltásra. Feltéve, hogy javarészt a szállodában pihenünk és csak szervezett utazásokon veszünk részt.

Árak Dominikán

Dominika a Karib térség többi országához viszonyítva jó ár-érték arányú nyaralóhely. Az árak egyáltalán nincsenek elszállva, nagyságrendileg budapesti árcédulákkal fogunk találkozni. Fontos megemlíteni, hogy az általunk szervezett dominikai nyaralások zöme all-inclusive csomagokkal kerülnek foglalásra, így legtöbbször csak a fakultatív kirándulásokra, ajándékokra kell csak költeni. A fakultatív programok árai nagyban függnek a tevékenységtől és a szolgáltatóktól is. Általában 15.000-25.000 Forinttól kezdődnek, határ a csillagos ég. Hoteleken belül az ajándékboltokban teljesen elfogadható szuvenír árak vannak. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága programba egy dominikai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva. A hotel recepciósai is szívesen segítenek ebben.

Milyen a közbiztonság Dominikán?

Sajnos még mindig sok rémhír terjed az interneten és a közösségi médiában Dominikáról. Tapasztalataink alapján a közbiztonság nem rossz. Egy dominikai nyaralás során a turisták többsége az ott töltött idejük nagy részét a szállodában és annak közvetlen közelében töltik el. Ezek a hotelek kis őrzött minifalvak, ahol teljes a biztonság. Leginkább a kirándulások, szervezett programok során van okunk elővigyázatos(abb)nak lenni. Az egyedül lófráló turistákat gyakran találják meg különböző alakok, vagy a rendőrség, akik sajnos szintén csak pénzt akar tőlünk leakasztani. Érdemes a szervezett kirándulásokat választani az egyéni szervezés helyett. Néhány alapelv betartásával semmi bántódásunk nem fog esni Dominikán: Ne járkáljunk éjszaka egyedül a sötétben, túlzsúfolt utcákban. Ne keveredjünk helyi balhékba! Kerüljük a rendőröket és a „rátukmáló” helyieket! Értékeinkre (pénz, útlevél, stb.) mindig figyeljünk, ha elhagyjuk a hotel területét! Ne fogadjunk el italt idegenektől! Hölgyek vigyázzanak a „túl kedves” helyiekkel, hotel animátorokkal! Ha ezeket betartjuk, semmi akadálya egy önfeledt és életre szóló dominikai utazásnak.