Amerika Neked utazási tanácsadás: az amerikai utak specialistája – költséghatékony egyéni utazás Amerika kontinensére

2 utazó esetében a legkedvezőbb induló ár 650.000 Ft/fő

(2023 téli időpontok és a nyári főszezon jelentősen drágábbak (40-60%) lesznek, legkedvezőbb árak ősszel)

Tetszőlegesen hosszabítható utazás, körülbelül 30.000 Ft/fő/éj összegért!

A Dominikai Köztársaság a karibi térség igazi gyöngyszeme. A türkizkék tenger, fehér homok, magas pálmafák élőben adják vissza a képeslapok fotóit. A szigeten elérhető resortok mindegyike széles étterem-, bár- és medencekínálattal rendelkezik, és elérhető áron kínálnak felejthetetlen ötcsillagos élményt. Számtalan fakultatív kirándulás is várja az utazókat, ahol lehetőség nyílik a természet és a dominikai kultúra rejtelmeivel megismerkedni. Akár az óceán felőli, akár a karibi partszakaszra utazunk, egy rövid átszállással, majd a reptérről egy rövid transzferrel a hotelek könnyen elérhetők.

Dominika időjárása – mikor érdemes utazni?

Dominika egész évben 30-35 fokos hőmérséklettel várja az utazókat, és bár a nyári – kora őszi hónapokra esik az esős évszak, ugyanúgy élvezhető a nyaralás. (Ilyenkor melegebb van, és párásabb a levegő, és minden nap esik az eső egy rövidebb ideig, majd kisüt a nap.)

Punta Cana 10 nap – A kalkulált ára tartalmazza

 • Retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel budapesti indulással, feladható- és kézipoggyásszal is
 • Punta Cana-n 5*-os luxus szálloda közvetlen tengerparton
 • All Inclusive ellátás!
 • Transzfer a repülőtérről a hotelbe, welcome drink
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Fakultatív programlehetőségek Punta Cana-n

Számtalan érdekes programra számíthat az ide utazó. Lakatlan szigeteket látogathattok hajós kiránduláson, vízeséseket és fehér homokos partszakaszokat járhattok be lóháton, úszkálhattok esőerdei tavacskákban, vagy az óceánban delfinekkel, részt vehettek bálnalesen vagy megismerhetitek a szivar- vagy a csokoládékészítés rejtelmeit.

A programokhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Miért érdemes az Amerika Neked segítségével utaznotok?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő, lemondható, ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

A tanácsadói munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói Dominikáról

2016 óta rengeteg utazást valósítottunk meg Dominikán. Több száz vélemény lapozható az Amerika Neked által szervezett utakról:

Kedvcsináló videó Dominikáról

Uri Noémi – Nyugati part & Dominika specialista

Szüleimnek köszönhetően már gyerekkoromban is sokat utaztam, a családdal szó szerint keresztbe-kasul bejártuk Európát. Azt hiszem innen ered az utazás iránti szeretetem, más kultúrák, ételek és persze csodás helyek megismerésének vágya.
Az egyetem alatt illetve később munka mellett elkezdtem megszervezni a saját utazásainkat, rengeteg hozzáolvasással, éjszakákba nyúló internet böngészéssel. Legyen szó európai városlátogatásokról, izlandi sarki fény kémlelésről, Észak- és Dél-Amerika vadregényes tájainak hátizsákos bejárásáról, Ázsia csodás tengerpartjainak és tenger alatti élővilágának felfedezéséről, Costa Rica-i esőerdei quadozásról, karib-tengeri láblógatós pihenésről, közel-keleti sivatagi túráról, bárhová mentem, életre szóló élményekkel gazdagodtam, felejthetetlen kalandokban volt részem.
Azt szeretném, hogy az évek alatt gyűjtött tapasztalataimat átadva, az utazók egyedi igényeit is figyelembe véve olyan nyaralásokat állítsunk össze, melyek örök élmények maradnak az utazni vágyóknak! 🙂

További információk Dominikáról

Általános információk

Dominika fő bevétele a turizmusból származik. Ebből következik, hogy egy biztonságos, izgalmas és gyönyörű szigetországról beszélhetünk, ami kétségtelenül a Föld egyik legvonzóbb nyaralóhelye. Egy dominikai nyaralás során aligha fogunk tudni betelni a hófehér homokos tengerpartokkal, az egész éves meleg időjárással, a helyiek vendégszeretetével, romantikus tájakkal és felejthetetlen izgalmakkal. A szállodák és azok személyzete mindent elkövet, hogy az ide utazó turisták biztonságban és boldogságban tölthessék a szabadidőjüket. Kifejezetten vendégszerető népségként ismertek. Dominikának otthont adó Hispaniola szigetet Kolombusz Kristóf fedezte fel, aki így jellemezte a területet: “Ez a Föld legjobb, legtermékenyebb, legkellemesebb, legkiegyensúlyozottabb tája, a leggyönyörűbb föld, amelyet emberi szem valaha látott”. ... Egy dominikai utazás során minden bizonnyal hasonló gondolatok törnek elő minden utazóból.

COVID információk

Az országban 2022. április 23- tól nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb a Covid-19 járvánnyal összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Repülőút hossza

Dominika nagyságrendileg 8000 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszálással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Zürichben, Münchenben, Párizsban vagy Frankfurtban történik. A repülési idő általában 13-16 óra, az átszállási idők függvényben. Dominika egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Dominikán használt időzóna UTC-4, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra nyáron és -5 óra télen. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A dominikai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Pénzneme

A Dominikai Köztársaság hivatalos pénzneme a peso (DOP), azonban turistaként az amerikai dollár (USD) is teljesen elégséges. Az általunk javasolt szállodákban leginkább dollárban (USD) kell fizetni. Helyi valutát akkor érdemes váltani, ha a dominikai nyaralás során nem csak a hotelben szeretnénk pihenni. A szállodákban, éttermekben, szolgáltatóknál elfogadják a hazánkban is használt bank- és hitelkártya típusokat. Erősen ajánlott még itthon valutát váltani. 1 DOP = kb. 5,5 Ft

Konnektor átalakító

Dominikán az európai 220-230 V-tal szemben csak 110-120 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Dominikán az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. Hotelekben bármelyik előfordulhat. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Magyar állampolgárok a kiindulási országtól függetlenül vízum nélkül léphetnek be az országba. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további hat hónapig érvényesnek kell lennie, illetve a belépés után ki kell tölteni egy turista kártyát, amit sokszor már a repülőn kiosztanak (vagy felvehető a reptéren). Ennek ára 10 USD. Ha minden rendben van, 30 napig szabadon mozoghatunk az országban az útlevelünkkel. Ez további +30 nappal meghosszabbítható díj ellenében. Így akár egy extrém hosszú dominikai nyaralásnak sincs akadálya.

Oltás

Nincs kötelező védőoltás Dominikán.

Árak

Dominika a Karib térség többi országához viszonyítva jó ár-érték arányú nyaralóhely. Az árak egyáltalán nincsenek elszállva, nagyságrendileg budapesti árcédulákkal fogunk találkozni. Fontos megemlíteni, hogy az általunk szervezett dominikai nyaralások zöme all-inclusive csomagokkal kerülnek foglalásra, így legtöbbször csak a fakultatív kirándulásokra, ajándékokra kell csak költeni. A fakultatív programok árai nagyban függnek a tevékenységtől és a szolgáltatóktól is. Általában 15.000-25.000 Forinttól kezdődnek, határ a csillagos ég. Hoteleken belül az ajándékboltokban teljesen elfogadható szuvenír árak vannak. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága programba egy dominikai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva. A hotel recepciósai is szívesen segítenek ebben.

Biztonság

Sajnos még mindig sok rémhír terjed az interneten és a közösségi médiában Dominikáról. Tapasztalataink alapján a közbiztonság nem rossz. Egy dominikai nyaralás során a turisták többsége az ott töltött idejük nagy részét a szállodában és annak közvetlen közelében töltik el. Ezek a hotelek kis őrzött minifalvak, ahol teljes a biztonság. Leginkább a kirándulások, szervezett programok során van okunk elővigyázatos(abb)nak lenni. Az egyedül lófráló turistákat gyakran találják meg különböző alakok, vagy a rendőrség, akik sajnos szintén csak pénzt akar tőlünk leakasztani. Érdemes a szervezett kirándulásokat választani az egyéni szervezés helyett. Néhány alapelv betartásával semmi bántódásunk nem fog esni Dominikán: Ne járkáljunk éjszaka egyedül a sötétben, túlzsúfolt utcákban. Ne keveredjünk helyi balhékba! Kerüljük a rendőröket és a „rátukmáló” helyieket! Értékeinkre (pénz, útlevél, stb.) mindig figyeljünk, ha elhagyjuk a hotel területét! Ne fogadjunk el italt idegenektől! Hölgyek vigyázzanak a „túl kedves” helyiekkel, hotel animátorokkal! Ha ezeket betartjuk, semmi akadálya egy önfeledt és életre szóló dominikai utazásnak.

 

 

Ajánlatot kérek!

Ár: 650.000 Ft-tól repjegyekkel