Francia Polinézia álomvilága

Tahitit látva könnyen szerelembe eshetsz. Francia Polinézia öt szigetcsoportjának egyike, amely a legnagyobb, leghíresebb és történelmileg a legérdekesebb.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is említettük, a 170.000 főt számláló Tahiti a Társaság-szigetek déli csücskében helyezkedik el, és a szigetcsoport leglátogatottabb része. Francia Polinézia teljes lakossága mai állás (2024.06.18.) szerint 311.301 fő*.

*A lakosságszám pontos alakulása a worldometers.info weboldalon keresztül élőben követhető.

mapman / Shutterstock | Francia Polinézia emblematikus természeti képe: az Otemanu-hegy Bora Borán.

A ‘Szerelem szigeteként’ is hivatkoznak rá, ez pedig (igen, jól gondolod) azt sejteti az utazóval, hogy nászút célpontjaként ideális választás. Ugyanakkor a sűrű őserdők, az egyedülálló hegycsúcsok, kristálytiszta folyók és patakok, az érintetlen vízesések minden természetet szerető korosztály számára páratlan élményeket biztosítanak.


Hallottál már Papeete-ről?

Nem fogunk más szemmel tekinteni rád, ha még nem. Ugyanis nem forog közszájon, hogy Papeete Francia Polinézia fővárosa.
Ahogy Polinézia teljes területe, úgy Papeete is Franciaország Csendes-óceáni tengerentúli területeihez tartozik. Neve is az óceáni lokációhoz köthető: “víz egy kosárból”.

Fernan-P / Shutterstock | Papeete városának légi felvétele, Tahiti fővárosa, Francia Polinézia, Mooreával a háttérben.

A város 26.654 főt számlált a 2022-es adatok alapján, amely az adott év teljes népesség számát tekintve az ország közel 9%-ának felelt meg.
Tehát Papeete így nem csak Tahiti, de egész Francia Polinézia kormányzati, kereskedelmi, ipari és gazdasági központja. Egyben a francia polinéziai turizmus csomópontja. Továbbá kiemelt jelentőséggel bír forgalmas kikötője.

A város centrumában forgalmas, keskeny kis utcák várnak. Ezek sétához kellemes terepet biztosítanak, ugyanakkor autóval már problémásabb lehet a nagy forgalom. (Mi ezért is javaslunk robogóbérlést utazásainkhoz.)

Fernan-P / Shutterstock | Paofai kertek Papeete város szívében.

A nemzetközi turizmus beindulása 1962-höz köthető, amikor is átadták a Faaa Nemzetközi Repteret. Jellemzően innen repülnek tovább az utasok – az Air Tahiti légitársaság segítségével – a szigetcsoport más részeire. Az Amerika Neked kínálatában is szereplő Moorea és Bora Bora szigeteire komppal, illetve egyéb óceánjárókkal lehet átkelni.


Csöppenj bele Francia Polinézia álomvilágába! Kérj ajánlatot felejthetetlen utazásodra!