Tahiti – Francia Polinézia gyönyörű szigetvilága

Francia Polinézia leglátogatottabb része a Társaság-szigetek, melynek dél-keleti csücskében helyezkedik el a 170 ezres lélekszámú Tahiti.

 

Francia Polinézia összesen 115 szigete és atollja közül a legnagyobb, 1.042 négyzetkilométer területű, sűrű őserdők, lágy páfrányok, hegycsúcsok, folyókba, patakokba hulló vízesések, lapos óceánparton, tropikus virágok találhatók. A sziget partjai igen változatosak, az északi és a keleti parton feketehomokos, a déli és a nyugati részen fehérhomokos strandokat találunk. A legtöbb szálloda a nyugati részen található.

 

 

Tahiti – vagy ahogy még nevezik: a “Szerelem Szigete”

Tahiti egy úgynevezett magasan fekvő sziget, ahol a sziget belsején lévő hegyes rész (legmagasabb csúcs 2.240 m) körül korallfallal lezárt lagúna található. A sziget két kör alakú részből áll: az északnyugati részt nevezik Tahiti Nui-nek (nagy Tahiti), míg a sokkal kisebb délkeleti részt Tahiti Iti-nek (kis Tahiti).

 

 

Tahiti Nui-n egy 114 km hosszú út kanyarog a hegyek és az óceán között, a Tahiti Iti-n folytatódik még 18 km hosszan, mindkét part irányába. Egy belső út visz, tejgazdaságok, citrusligetek mellett a Taravao-fennsíkig, ahonnan csodálatos kilátást élvezhetünk. Ez a földnyelv köti össze a két félszigetet.

 

 

——————–

(Forrás: erdekesvilag.hu, fotók: Shutterstock & Unsplash)

 

 

Kedvet kaptál Tahitihez? Támogatjuk az ötletet.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!