Ezt ki ne hagyd a keleti parton – Universal Orlando Resort

A Universal Orlando Resort egy több vidámparkot tömörítő szórakoztató komplexum a floridai Orlandóban, amely 1990. június 7-én nyitotta meg kapuit.

 

Tulajdonosa és üzemeltetője az NBC Universal, amely számos túrát, látnivalót és élő műsort kínál: ezek elsősorban népszerű, világhírű filmekre, sorozatokra és a szórakoztatóipar egyéb vonatkozásaira épülnek. A Universal Studios Florida volt az első a három vidámpark közül, amely megnyílt a Universal Orlando Resort-ban. Ehhez csatlakozott az Islands of Adventure 1999-ben és a Volcano Bay 2017-ben. 2019-ben világszerte a tizenegyedik – Észak-Amerikában a hatodik – leglátogatottabb vidámpark volt a mintegy 10,9 millió látogatójával.

 

Universal Studios Florida
A Universal Studios Hollywood sikere az 1980-as években ösztönözte a floridai megépítését, hogy legyen egy hasonló vidámpark Orlando környékén, amely felveszi a versenyt a Walt Disney World-del.

 

 

Két korai projektjét részben a híres hollywoodi rendező, Steven Spielberg fejlesztette ki, majd ezt követően az évek során további számos, filmekre és sorozatokra épülő, tematikus attrakciót dolgoztak ki szoros együttműködésben azok rendezőivel, producereivel és színészeivel. A park korai elrendezése és kialakítása aktív produkciós stúdiókat is magában foglalt, hasonlóan a hollywoodi helyszínhez, amely a film és a televízió kulisszái mögé nyújtott bepillantást a vidámpark vendégei számára.

 

 

Ahogy az orlandói körzetben csökkent a filmek gyártása iránti érdeklődés, úgy a park kialakítása is áttért egy erősen élményalapú, úgynevezett első személyű nézőpontra ‹first-person perspective›, amelyben a narrátor egy szereplő a történetben és a történetet az ő szemszögükből mondják el olyan névmások használatával, mint az „én” és a „mi”. Ez a perspektíva lehetővé teszi számodra, hogy úgy éld meg a történetet és a főszereplő világát, mint egy, a történetben résztvevő harmadik személy.

 

 

A Universal Studios Florida kiemelt eseménye minden év őszi szezonjában a Halloween Horror Nights, amikor is a park Halloween-témájúvá változik, kísértetjárta házakkal és rémisztő zónákkal. A park egyik legnagyobb vonzereje a Harry Potter filmekből ismert „Abszolút” ‹Diagon Alley›, amely 2014-ben nyílt meg. További figyelemre méltó látnivalók közé tartozik az E.T. – Az Adventure, amely a park 1990-es megnyitójával debütált, a Men in Black: Alien Attack, valamint a Revenge of the Mummy és a Hollywood Rip Ride Rockit hullámvasút.

 

Islands of Adventure
1999. május 28-án nyílt meg a CityWalk-kal együtt, annak a bővítésnek a részeként, amely a Universal Studios Florida-t Universal Orlando Resortsá alakította.

 

 

Az Islands of Adventure egy felfedezőút mintájára készült, ahol a vendégek izgalmas kalandra indulnak, hogy különféle tematikus szigeteket látogassanak meg. Kezdetben a park hat szigetet tartalmazott. A hetedik, a Harry Potter varázslóvilága 2010-ben került be a nagysikerű Harry Potter franchise témájába.

 

 

Ez volt a Universal legnagyobb befektetése az üdülőhely 1990-es alapítása óta. A terjeszkedés a látogatottság jelentős növekedéséhez vezetett: az évi 8,1 millió látogatójával 2013-ban az Islands of Adventure az USA hetedik, míg globálisan a tizenegyedik helyen zárt. A nyolcadik sziget, a Skull Island 2016. július 13-án nyílt meg, és a King Kong franchise-hoz kötődik.

 

Volcano Bay
A Universal Volcano Bay Water Theme Park vagy a Volcano Bay egy trópusi témájú vízi vidámpark a Universal Orlando Resortban, Orlandóban, Floridában.

 

 

A Universal Destinations & Experiences tulajdonában lévő és üzemeltetett Volcano Bay a Wet ‘n Wild helyébe lépett a Universal Orlando Resort egyetlen víziparkjaként, és ez volt az első vízi park, amelyet maga a Universal épített.

 

 

A park központi eleme a 61 méter magas „Krakatau” nevű mesterséges vulkán, amelyből nappal vízesés, éjszaka pedig láva utánzat folyik. Ez a vízi vidámpark legnagyobb látványossága.

 

——————–

(Forrás: wikipedia.org, fotók: Shutterstock)

 

 

Kezdhetjük szervezni floridai utazásodat? Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!