Utasaink 7 kedvenc programja egy Miami-utazás során

Ha Miami a célod, ezzel a 7 programmal élménydússá teheted utazásodat!

Miami Florida állam legnépesebb és egyik legnépszerűbb városa. Rendkívül népszerű úti cél a turisták körében, hiszen az USA egyik legszebb tenger óceánpartjával rendelkezik, továbbá Amerika egyik legtisztább városa: tekintve a levegő, az ívó víz minőségét és az utcák állapotát.

Tekintsd meg azokat a programokat, amelyekről utasaink a legjobb visszajelzést adták hazaérkezésüket követően – íme a Miami top7:

 

Miami Beach
Természetesen ez az egyik fő szempont, ami miatt a turisták ide érkeznek. Az észak-dél irányú mesterséges szigetrészen felhőkarcoló, rengeteg bár, üzlet és persze fehér homokos part fogad. A klasszikus, filmekben is látott környék alapvetően a South Beach, ami a sziget délebbi részét jelöli.


fotók: shutterstock.com

 

A déli részen a tengerparttal párhuzamosan halad a híres Ocean Drive út. A pálmafás szakasz másik oldalán rengeteg kávézót találhatsz.

 

Art Deco negyed
Miami Beach déli részén található a világ legnagyobb Art Deco-negyede. A 20. század elején készült épületek fő sajátosságaiban a régi kort idézik, igazi amerikai hangulatot adnak. Közel ezer különböző színű épület látható.


fotók: shutterstock.com

 

Az erkélyeket, lépcsőket hajókorlátok szegélyezik, térelválasztónak üvegtéglát használnak, a padlók csillogóak. Az épületek az 1920-1930-as évekre jellemző Art Deco stílus szerint készültek, amelyet élénk színek, egyszerű vonalvezetés és Hollywood-i csillogás jellemez.

 

Everglades Nemzeti Park
Florida déli részén, Miamitól délnyugatra található a Föld legnagyobb mocsaras vidéke. A park nagy területe egész évben víz alatt van.


fotó: shutterstock.com

 

A turisták körében nagyon népszerű helyszín, mivel élővilága rendkívül gazdag (pelikán, flamingó, párduc stb.) és sok aligátor látható. A csukaorrú aligátor a parkon kívül csak kevés helyen él. A vidék feltérképezésének legjobb módja az airboat.


fotó: shutterstock.com

 

A sima aljú fémtestű csónakok végére légcsavaros meghajtást szereltek, így lehetővé téve (az aligátorok számára is biztonságos) a közlekedést a sok helyen 15 cm-nél nem mélyebb mocsaras területen. A parkban több program áll rendelkezésre: lehet kempingezni, kajakozni, túrabusszal kirándulni, aligátorfarmot látogatni.

 

Little Havana
Elsősorban kubai származásúak lakják, de dél-amerikaiak is nagy számban élnek itt. Főutcája a Calle Ocho, ezen sétálva ízelítőt kaphatsz a negyed hangulatából. Színes utcaképe mellett rengeteg kávézó, étterem, latin klub, táncklub található. Na meg persze itt kapható a legjobb kubai szivar az országban! Minden hónap utolsó péntekén óriási kulturális vásárt tartanak, amely nemcsak a helyieket vonzza, hanem a turistákat is.


fotó: shutterstock.com

 

Key Biscayne


fotó: shutterstock.com

 

A várostól délkeletre található ez a sziget. Ha ellátogatsz a Seaquarium-ba, ide mindenképp tegyél kitérőt! És miért került be a Miami látnivalók közé? Hát mert ez a Pongo Pongo-sziget, amit a „Kincs, ami nincs” című Terence Hill-Bud Spencer film tett népszerűvé! Maga a filmkészítés helyszíne a déli részen, a Bill Baggs Cape Florida State Park-ban volt. Persze a hely azért változott pár tíz év alatt, de a fehér homok, a kókuszdiók a földön, a pálmafák miatt mindenképp megéri eljönni! A sziget déli végén van az USA egyik legrégebbi világítótornya.

 

Fort Lauderdale
A város Miamitól északra található kb. 40 km-re. Népszerű nyaralóhely, közel 37 km-en húzódó tengerparti szakasza sokakat vonz. Fort Lauderdale-t az USA Velencéje néven is illetik, mivel 226 km vízi úttal és kb. 100 yacht kikötővel rendelkezik. A hajókázás közben sok gyönyörű part menti villát láthatsz. Ha a városban vagy, mindenképp szállj legalább egyszer hajóra! A városban lévő csatornákat intracoastal waterways-nek nevezik (belső víziút). Menetrendszerű hajójáratok (water taxi) közlekednek 3 vonalon. Lehet vásárolni napijegyet is. Központi útszakasza a Las Olas Boulevard, amely egészen a tengerpartig megy. A belvárosi része főleg este népszerű: bárok, éttermek, szórakozóhelyek sora várja a turistákat. Tengerpartja sokak szerint még Miami Beach-nél is szebb.


fotó: shutterstock.com

 

A strandok tiszták, a tengervíz meleg, mélykék és szép átlátszó, a homok vakítóan fehér. Utóbbi a kagylótörmelékeknek köszönhető, azonban olyan aprók, hogy mezítláb is sétálhatunk a parton.

 

Key West
Az USA legdélibb része, amely egy hosszan elnyúló keskeny szigetcsoport. Ennek „végén” találjuk Key West városát. Szárazföldön csak az 1-es autópályán (Overseas Highway) közelíthető meg, amelynek nagy része cölöpökre épült. Sokan érkeznek óceánjáró hajóval is. A Southernmost Pont Buoy jelzi a legdélebbi USA-pontot. Ez a színes betontömb népszerű fotós helyszín lett.


fotó: shutterstock.com

 

Nem messze innen található Ernest Hemingway háza. Belül két szinten látható kiállítás az író életéről és munkásságáról. Sok emléktárgy megmaradt és ki van állítva. Sok macska is van, egy részük állítólag az író néhai macskájának leszármazottai.

forrás: utazaskatalogus

 

Bátran kérj tippeket és segítséget munkatársainktól Miami-utazásod megszervezéséhez amerikaneked.com weboldalunkon.