USA: teljes napfogyatkozás 2024-ben

2024-ben teljes napfogyatkozás fogja átszelni az Egyesült Államok déli részét. Ha még soha nem láttál teljes napfogyatkozást, akkor érdemes lesz egy amerikai utazást erre a dátumra időzíteni.

 

Ezen égi jelenség során a Hold elzárja a nap fényét a Föld egy keskeny sávja felett, ami kísérteties nappali sötétséget eredményez néhány percre. Ennek a napfogyatkozásnak a leghosszabb időtartama 4 perc és 28 másodperc lesz Nazában, Durangóban, Mexikóban és Torreonban, Coahuila -ban. 1991 óta ez lesz az első teljes napfogyatkozás Mexikóban.

Na de most térjünk vissza az USA-hoz, ahol

 

2024. április 8-án teljes napfogyatkozás fogja átszelni az államokat, Texastól egészen Maine-ig.

 

A teljes napfogyatkozás a Csendes-óceán partjainál, az Egyesült Államokban Texas, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Észak -Vermont és New Hampshire-ben is látható lesz, valamint Kanadában, Ontario, Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island és Newfoundland Island egyes részeit is keresztezi – írják a ferlap oldalán.

 

 

Érdemes jóval a napfogyatkozás előtt repülőjegyet és szállást foglalni ezen városokba, ugyanis a legutóbbi teljes fogyatkozásra amely 2017-ben volt az Egyesült Államokban, több mint 20 millióan utaztak. A csillagászok felhívják a figyelmet, hogy soha senki ne nézzen szabad szemmel a napba, mert maradandó optikai károsodást szenvedhet. A fogyatkozás biztonságos megtekintéséhez viseljünk a szaküzletekben vásárolt eszközöket, szemüvegeket.

 

(Forrás: travelo.hu, képek: Shutterstock)

 

Kezdhetjük szervezni amerikai utazásodat? Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!