Mini reptér nyílt a fővárosban

Május 31-étől a fiatalabb generációk megismerkedhetnek a légikikötő működésével, és akár reptéri dolgozóként is kipróbálhatják magukat a budapesti Minipoliszban.

Május végével megnyílt a Budapest Airport 120 négyzetméteres játékterülete a pesti Király utcában – olvasható a cég közleményében. Ebben a minivilágban néhány órára bármelyik gyermekből lehet bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, vagy akár repülőtéri dolgozó is.

 


fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy a reptér termináljain kívül is jelen legyen az utasok életében, ezért folyamatosan informálja őket a légikikötő működéséről, tevékenységeiről, a szabályokról, és a folyamatokról. A vállalat társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának egyik legfontosabb pillére az edukáció, amely a társadalom szemléletformálását, tudatosítását és tájékoztatását tűzte ki célul a repülőteret érintő témákban.

 


fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

A Minipoliszban található stand remek lehetőség kínál arra, hogy a gyerekek már kiskorukban megismerjék a repülőtér működését, és játékos módon meg is tanulhassák az utazási szabályokat. A mini repülőtér állomásain az 5-10 év közötti gyerekek interaktív módon, játszva tanulhatnak különböző folyamatokról, munkakörökről.

 


fotók: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

A három fő állomás – utasfelvétel (check-in), utasbiztonsági ellenőrzés, valamint váró és beszállítókapu – a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy mini üzlettel egészül ki, ami teljessé teszi a repülőtéri élményt a gyermekeknek.
A megnyitón részt vettek a repülőtér környéki kerületekről, településekről érkező óvodai, iskolai csoportok, illetve a XVIII. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthon lakói is.
forrás: azsianeked.com