Mexikó és Dominika – 2024 kiemelt turisztikai célpontjai között

Mexikó és a Dominikai Köztársaság is felkerült azon 5 kiemelt turisztikai célpont listájára, amelyek népszerűsége a leggyorsabban nőhet 2024-ben az utazók körében.

Mi is látjuk a fejlődő tendenciát a két ország esetében, amit már azóta tapasztalunk, hogy bekerültek az Amerika Neked kínálatába.


A Travel Off Path, a világ vezető független utazási hírforrása szerint Mexikó és Dominika is ott van az 5 legjobb turisztikai célpont között, amelyek majd a legnagyobb növekedést mutatják be 2024-ben.

Mire alapozták a lista elkészítését?

A lista hatalmas mennyiségű internetes keresési adat elemzését követően készült el. Erre a munkára a SEO specialista SALT.agency vállalkozott, amely az eredményeket alapul véve adekvát előrejelzéssel rukkolt elő 2024-re.

Minek köszönheti növekvő népszerűségét a két ország?

Mexikó úgy tűnik, mindig is rendkívül népszerű utazási hely lesz: a jól bejáratott kedvencektől, mint például Cancun, Tulum és Los Cabos, a kevésbé ismert, rejtett gyöngyszemekig. 2024 ígéretes évnek érkezik az ország számára, hiszen jelentős beruházások történtek: új repülőterek, vasúthálózatok nyíltak meg, és további turisztikai fejlesztésekkel könnyítették a közlekedést. Egzotikus és változatos úti céljaiért idén is a világ minden tájáról érkeznek majd az utazók.

Dominika 2023 októberében megdöntötte saját turisztikai rekordját – az említett hónapban több mint 600,000 utazót regisztráltak. Ez nem meglepő, hiszen az általa nyújtott paradicsomi környezet ideális kikapcsolódást és sok érdekességet nyújt, amely egyre népszerűbb a szinte szomszédos Egyesült Államok utasai körében is. Az egyik legjobb téli úti cél, ugyanis az ország számos üdülőhelyén kifejezetten a wellness és luxus szolgáltatásokra összpontosít.

Shutterstock | Dominika 2023 októberében megdöntötte saját turisztikai rekordját.A Travel Off Path az alábbi 5 országot prognosztizálja 2024 legnépszerűbb desztinációi közé:

  1. Tunézia
  2. Mexikó – Amerika Neked
  3. Marokkó
  4. Dominikai Köztársaság – Amerika Neked
  5. Srí Lanka – Ázsia Neked


Amennyiben átélnéd mindazt, amit Mexikó és a Dominika nyújt, vess egy pillantást utazásainkra!