Maine állam szív alakú szigete

Az USA egyik rejtett természeti szépsége szolgáltatja a legkedvesebb Valentin-napi témát.

Egy erdővel borított, szív alakú szigetet találhatunk az Amerikai Egyesült Államokban, Maine államban. Az öbölben lévő különlegesség ma már természetvédelmi területnek számít, az állam így szeretné megóvni annak természetes szépségét.

fotó: marinas.com

 

Hivatalos nevén Harbor Island egy 8,9 hektáros sziget, amelyet még 1927-ben vásárolta meg Franklin Kurt, hogy megmentse fáit a kivágástól. A sziget 85 évig volt családja birtokában, mígnem 2012-ben eladták a Maine Coast Heritage Trust nevű civil szervezetnek 2,35 millió dollárért.

fotó: Jake Irish | IG @jakeirish_

 

Sajnos 2013-ban az egész sziget egyetlen épületét egy villámcsapás érte, és porig égett. Szerencsére a tűz nem terjedt át a sziget fáira, így megmenekült a teljes tűzvésztől. A Maine Coast Heritage Trust azóta eladta a szigetet egy új tulajdonosnak, de olyan feltételeket határozott meg, amelyek korlátozzák a sziget jelenlegi képének megbontását.

 

Itt tekinthető meg a szív alakú sziget, amely a Maine állambeli Penobscot-öbölben található:

forrás: bestofmaineguide

 

Az Amerika Neked 2017 óta kínál egyedi és különleges megoldást azoknak, akik amerikai utazást terveznek. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!