Három úti célunk is a világ 10 legolcsóbb országának listáján

Az infláció ellenére továbbra is vannak olyan országok, amelyeknél – a szép tájak, népszerű látványosságok mellett – a turizmus egyik legerősebb indikátora, hogy olcsó árakkal találkozhatunk utazásunk során. 

 

fotó: shutterstock

 

Ha a következő utazásodat tervezed, és fontos számodra a költséghatékonyság, akkor most mutatjuk a világ legolcsóbb turista-paradicsomait. Annak ellenére, hogy az infláció a tojástól az elektromos autókig mindenre hatással van, vannak olyan helyek, amelyeknél az utazás alatt a megszokottól alacsonyabb költségekkel számolhatsz.

A Kiplinger rangsorolása az átlagos teljes napi költségen alapul, amellyel az adott úti cél esetén számolnod kell – beleértve a szállást, az étkezést és az egyéb, felmerülő napi költségeket. Nyilvánvalóan a hiányzó elem a repülőjegy költsége, ugyanakkor a repjegyek ára nagyban eltérhetnek – például attól függően, hogy melyik évszakban utazol, illetve honnan és hová repülsz, ezért ez a szempont nem lett figyelembe véve a lista összeállításakor.

 

Most pedig következzék a 10-es lista.

 

10. Görögország

Napi átlag költés: $131
Átlagos szállás költség: $93
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $34

Az idilli strandoktól a világhírű történelmi helyszínekig Görögország Európa egyik legnépszerűbb nyári úti célja az utazók számára. A 2010-es adósságválság után az árak évek óta viszonylag alacsonyak voltak, ugyanakkor nagymértékben változhatnak a helytől függően – ha egy nyaralóhelyre készülsz (mint például Mykonos vagy Santorini), akkor sokkal többet kell fizetned, mint egy kevésbé ismert helyért.

 

9. Portugália

Napi átlag költés: $116
Átlagos szállás költség: $75
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $34

Portugália Európa egyik legjobb ár-érték arányú úti célja. A tenger gyümölcseiről, borairól, kilátásairól, finom pudingos tortáiról (pastéis de nata) és több mint 300 napsütéses napjáról ismert. Akár a nyüzsgő Lisszabonba, akár a déli homokos strandokra, akár egy boros és kikötői túrára indulsz Portóba, kedvező árú nyaralást kapsz, miközben élvezheted a barátságos dél-európai ország látnivalóit és hangjait.

 

8. Dominikai Köztársaság


fotó: shutterstock

Napi átlag költés: $110
Átlagos szállás költség: $70
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $30

A magyarok gyakori látogatói ennek a napfényes, egész évben nyitva tartó karibi úti célnak. A spanyol nyelvű Dominikai Köztársaság a Karib-térség második legnagyobb szigetének (Hispaniola) felét, a francia nyelvű Haiti a nyugati felét teszi ki. A fehér homokos strandok, lagúnák és esőerdők rengeteg felfedeznivalót kínálnak.

Amennyiben a lenyűgöző Dominikára vágysz, tekintsd meg ajánlatainkat ide kattintva.

 

7. Mexikó

fotó: shutterstock

Napi átlag költés: $93
Átlagos szállás költség: $53
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $20

Amerika szomszédja, Mexikó a világ ötödik legnagyobb városának ad otthont. Nemcsak számos városi oázisokkal rendelkezik az ország, hanem az ország gyönyörű strandjairól is ismert, amelyeket rendszeresen a világ legjobbjai közé sorolnak. Az ősi dzsungel romjaitól az ikonikus modernista épületekig mindent megtalálhatsz itt, amit egy nyaralás során szívesen megnéznél, mindezt jó áron.

Amennyiben régóta vágyad Mexikó, úgy tekintsd meg ajánlatainkat ide kattintva.

 

6. Costa Rica

fotó: shutterstock
[divider scroll_text
]

Napi átlag költés: $81
Átlagos szállás költség: $41
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $17

Kis mérete ellenére Costa Rica a bőség és a kalandok országa. A csendes közép-amerikai ország kilométeres partvonala a Csendes-óceán és a Karib-tenger mentén húzódik; dzsungelházak, esőerdői túrák, vulkánok és felhőerdők (köderdők) találhatóak a legzöldebb úti célpontunknál, amely a bolygó legváltozatosabb ökoszisztémáival büszkélkedhet. A friss élelmiszerek és gyümölcsök bőségével valóban élvezheti a „pura vida”-t, vagyis a tiszta életet.

Látogass el szakértelmünkkel a legzöldebb úti célpontunkhoz, előtte pedig tekintsd meg ajánlatainkat ide kattintva.

 

5. Magyarország

Napi átlag költés: $70
Átlagos szállás költség: $33
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $17

Magyarországnak sikerült megőriznie hangulatos falvait, miközben Budapest – a „fények városa” – továbbra is nagyvárosi központként uralkodik. Magyarország vidéke gyönyörű tájat rejt magában hegyekkel, folyókkal és buja völgyekkel.

 

4. Thaiföld


fotó: shutterstock

Napi átlag költés: $52
Átlagos szállás költség: $21
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $14

A repjegyek ebbe a dél-ázsiai országba olykor sajnos drágábbak lehetnek, de az ottani költségeid ezért „kárpótolnak”. A trópusi strandjairól, dzsungel templomairól, Buddha-szobrairól, valamint a nyüzsgő Bangkok városának ízletes éttermeiről és utcai piacairól ismert Thaiföld nem csoda, hogy Délkelet-Ázsia leglátogatottabb országa.

Amennyiben a csodás Thaiföldre vágysz, tekintsd meg ajánlatainkat ide kattintva.

 

3. Indonézia

fotó: shutterstock

Napi átlag költés: $47
Átlagos szállás költség: $36
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $12

Indonézia ad otthont Balinak, amely gyakran áll azoknak a rangsoroknak az élén, amelyek a világ leglátogatottabb helyeit vonultatja fel. De ez az „Instagrammable” paradicsom több, mint amit csak a fotókon láthatunk. Több mint 17.000 szigetével Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, amely lenyűgöző strandokkal, vulkánokkal, dzsungelekkel, orángután-kolóniákkal, óriási Komodo-sárkányokkal és hatalmas hegyvonulatokkal büszkélkedhet. És ami a legjobb az egészben: a pénzed sok mindenre elég lesz itt.

Dél-Kelet Ázsia leglátogatottabb turista paradicsomába, Indonéziába és ezenbelül Balira szóló ajánlatainkat ide kattintva tekintheted meg.

 

2. Törökország

Napi átlag költés: $23
Átlagos szállás költség: $13
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $7

Törökország a világ egyik leglátogatottabb országa, de továbbra is alulértékelt turisztikai célpont. Az Európa és Ázsia határán átnyúló Törökország kultúrák mesés olvasztótégelye, amely az építészettől a gasztronómiáig mindenben megtalálható. Törökországban minden megtalálható a látogatók számára – a hegyvonulatoktól a strandokkal tarkított partokig, Isztambul szerteágazó, színes metropoliszáig. Az országot sújtó pusztító földrengések ellenére számos turisztikai célpont az ország nyugati részén (több száz mérföldre az érintett területektől) nyitott és aktívan fogadja a látogatókat.

 

1. Laosz

Napi átlag költés: $15
Átlagos szállás költség: $8
Átlagosan étkezésre elköltött összeg: $5

Laosz tengerparttal nem rendelkező ország Délkelet-Ázsiában, de még mindig több mint 4.000 szigettel tartozik alá. A Mekong-delta szigeteitől a belső lenyűgöző vízesésekig Laosz azon kevés országok egyike a világon, amely nem veszítette el természeti szépségét a fejlődés miatt. Még a legviláglátottabb utazóknak is képes újat mutatni: az ételek szerelmeseinek, a hegymászóknak, barlangászoknak, a dzsungeltúrák izgalmaira vágyók, valamint a vallási-spirituális érdeklődők számára is.

 

forrás: Kiplinger