A világ legmagasabb, nyílt felhőkarcoló-mászási lehetősége: ez a City Climb.

2021. november 9-én megnyílt a világ legmagasabb, nyílt felhőkarcoló-mászási lehetősége New Yorkban, mely a City Climb nevet viseli. A City Climb a The Edge kilátó-komplexum része a 30 Hudson Yards felhőkarcoló tetején.

 

A légi attrakció igazi adrenalin bomba. A vállalkozó szellemű, tériszonyt nem ismerő résztvevők, 185 dollár befizetése után, biztonsági felszerelésben megmászhatják a 365 méter magas épületet. Az akció három lépcsős. Az alaptáborban a résztvevők gyors biztonsági kiképzésen vesznek részt és felöltik a mászófelszerelést.

 

A City Climb a The Edge kilátó-komplexum része a 30 Hudson Yards felhőkarcoló tetején.

 

32 lépcsőfok után elérik a 362 méteresen magasságon található The Cliff-et. Innentől kezdődik az igazi kihívás. A bátrakat két kábellel egy mozgósínhez rögzítik, mely zökkenőmentesen követi őket az emelkedés során. A felhőkarcoló oldalán, 45 fokos szögben, 161 lépcsőfok megmászása után a mászók elérik a tetőfokot. A The Apex 387 méteres magasságban található. Itt biztonsági kötelek segítségével “kilógatják” őket az épület széléről a “semmibe”.

 


Az Amerika Neked segítségével még erre a programra is lehetőséged nyílik.

 

A látvány döbbenetes. Jó időben egész Manhattan szigete belátható, de a messzeségben kivehető az Atlanti-óceán és Pennsylvania hegyvonulatai is. Az élmény kb. 2 órán át tart, melyből kb. 45 percet tölthetünk a Csúcson. A jegyben benne foglaltatik az Edge kilátóterasz látogatása és egy professzionális fotó is a lélegzetelállító pillanatról.

 

Az alaptáborban a résztvevők gyors biztonsági kiképzésen vesznek részt és felöltik a mászófelszerelést.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg New York-i ajánlatainkat az amerikaneked.com oldalunkon!

 

Forrás: A Tengerentúlról jelentem

A City Climb hivatalos oldala: https://www.edgenyc.com/en/cityclimb