Mexikói nyaralás

Mexikó utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen mexikói nyaralás egy életre szóló élmény. Fehér homokos tengerpartok, kedves emberek, isteni kaják, rengeteg kirándulási lehetőség, egész éves meleg. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy mexikói nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Mexikó COVID információk

Mexikóban nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, az országba az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Mexikó utazási tudnivalók

Mexikó egy igazán különleges úticélnak számít innen Európából. Amerikai kontinens, gyönyörűszép tengerpartok, fantasztikus ételek-italok, világhírű vendégszeretet, kedvező árak, turisták által érintetlen városok...és ez csak néhány előny, amit egy mexikói nyaralás kapcsán fel tudunk hozni. Utazásaink Mexikó keleti csücskét, a Yucatán-félszigetet érintik. Ajánlott állomásaink Quintana Roo és Yucatán megyékben, Mexikó egyik legbiztonságosabb részein találhatóak. Mexikóban egyaránt jól érezheti magát az, aki csendes és nyugalmas nyaralásra vágyik, aki a felejthetetlen bulikat hajkurássza, aki felejthetetlen kalandokban venne részt vagy aki oda van a történelemért. Mexikó egy igazi ezerarcú úticél, amit bárkinek tiszta szívből merünk ajánlani.

Mexikó időjárása

A mexikói Yucatan-félsziget időjárása (ahova az útjainkat szervezzük) maximálisan kedvez az egész éves nyaralásnak. Átlagosan 29°C és 34°C fok között ingadozik a hőmérő higanyszála napközben, télen is inkább csak éjszaka hűl le a levegő. Nyáron és kora ősszel (június-szeptember) nagyobb eséllyel futunk bele esős napokba, időközönként viharok és hurrikánok is előfordulhatnak, valamint a partra sodródó tengeri fű is ronthat az élményen nyári hónapokban. A napsugárzás extrém erős a félszigeten, így erősen javasolt megfelelő minőségű és mennyiségű naptejjel készülni egy mexikói nyaralásra.

Budapest – Mexikó repülőút hossza

Mexikóba a repülőút hossza 12-16 óra attól függően, hogy közvetlenül vagy átszállással repülünk (Bécsből van közvetlen járat), illetve melyik irányba, ugyanis az áramlatok miatt az odaút 1-1,5 órával hosszabb. Habár a közvetlen járat kényelmesebb, átszállással sokszor jóval kedvezőbb áron lehet repülőjegyet foglalni. Gyakori tranzitvárosok: London, Párizs, Amszterdam és Frankfurt.

Időeltolódás

Mivel a mexikói Yucatán-félszigeten használt időzóna UTC-6, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -7 óra nyáron és -6 óra télen. A téli/nyári óraátállítást eltörölték. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A mexikói utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Mexikó pénzneme

Habár egy mexikói utazás során könnyen elboldogulhatunk amerikai dollárral a zsebünkben, érdemes helyi valutát, mexikói peso-t váltanunk. A repülőtereken és a szállásokon is vannak pénzváltók, de a legjobb árfolyamokkal a nagyobb városokban találkozhatunk. Érdemes itthonról amerikai dollárt vinni és ott váltani vagy bankkártyáról készpénz felvenni a helyi nagyobb bankokban. Itthon is lehet peso-t váltani, de sokszor jobban járunk a Forint-Dollár-Peso átváltással. Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról! 1 MXN = kb. 15 Ft.

Konnektor

Mexikóban (csakúgy, mint az USA-ban) az A és B típusú (2, illetve 3 ágas) konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy mexikói nyaraláshoz?

Magyar állampolgárok a kiindulási országtól függetlenül vízum nélkül léphetnek be az országba. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további hat hónapig érvényesnek kell lennie, illetve meg kell felelni néhány alapvető feltételnek: A belépés után ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amit a migrációs hatóság ellenőriz. Belépéskor meg kell mutatni a visszaútra szóló repülőjegyet vagy a következő országba szóló repülőjegyet. Mexikói szállásról szóló visszaigazolás vagy meghívólevél megléte Megfelelő mennyiségű készpénz vagy ugyanekkora pénzösszeget fedező bankszámlakivonat bemutatása. Turista kártya kitöltése. Ha minden rendben van, 180 napig szabadon mozoghatunk az országban az útlevelünkkel.

Kell oltás Mexikóba?

Mexikóba utazás esetén nincs kötelező védőoltás, ezt az utasbiztosítás esetén sem kérik a biztosítók. Sokan tévesen valamilyen fertőzés vagy betegségnek titulálják be a rosszullétüket, pedig sok esetben csak a csapvíz vagy a rosszul átsült ételek fogyasztása okozza a panaszokat. Ezekre érdemes odafigyelni.

Árak Mexikóban

Mexikót sokan az olcsósága miatt kedvelik. Való igaz, hogy a környező országokhoz képest alacsonyabb az árszínvonal, de ettől még bele futhatunk magasabb éttermi vagy szolgáltatás árakba (főleg felkapott helyeken). Alapvetően a vendéglátóhelyeken, éttermekben, szállodákban, pubokban kb. magyar árakkal találkozunk. Sok minden olcsóbb odakint, mint Magyarországon. Egy mexikói nyaralás alkalmával nem kell több millió Forinttal a zsebünkben érkezni, okos és tudatos tervezéssel meglepően olcsón kihozható az utazás. Segítünk, hogy több pénz maradjon a zsebetekben hazaérkezéskor ;)

Milyen a közbiztonság Mexikóban?

Mexikót gyakran nézik le a rossz közbiztonság miatt. Tény és való, hogy az ország bizonyos területei igencsak kerülendők. Az általunk szervezett mexikói utak a Yucatán-félszigetet érintik, ami az ország egyik, ha nem a legbiztonságosabb környéke. Számos idős mexikói pár költözik Yucatán-ra, hogy békességben és nyugalomban töltse nyugdíjas éveit. Néhány alapszabály betartásával mindenféle baj és atrocitás nélkül lehet Mexikóban nyaralni: Úti okmányokat, nagyobb értékeket hagyjuk a szállodai széfben Utcára az útlevél másolatával menjünk és elegendő, de nem túl sok készpénzzel Ne keltsünk feltűnést drága ékszerekkel, designer kiegészítőkkel és ruhákkal Bérelt kocsinál vezetés közben is zárjuk az ajtókat Az üdülőterületek és látnivalók közelében magas a rendőri jelenlét, a látogatni kívánt megyékben kiemelten vigyáznak a turistákra. Az elmúlt években nem ért atrocitás egyetlen magyar turistát sem a környéken.