Maja Riviéra & Yucatán körút

17 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 799.000 Ft-tól/fő
4 fő 1 szoba 699.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Repülőjegy adókkal, illetékekkel budapesti vagy bécsi indulással
 • Utazás prémium légitársaságokkal, étkezésekkel
 • Cancúnban és Holbox-szigetén 4*,5*-os szállodai szoba reggelivel, közvetlen tengerparton. All Inclusive ellátás felár ellenében kérhető.
 • Szuper szállások Valladolid, Mérida és Playa Del Carmenen, reggelivel.
 • Autóbérlést
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az érintett megyék (Quintana Roo és Yucatán) Mexikó legbiztonságosabb része!
Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Mexikóba

A felhőtlen mexikói nyaralás egy életre szóló élmény. Fehér homokos tengerpartok, kedves emberek, isteni kaják, rengeteg kirándulási lehetőség, egész éves meleg.

Fakultatív programlehetőségek az útvonal során

Mexikó

 • Cancún méltán híres homokos strandjairól és Miamit idéző üdülőterületéről. A nemzetközi repülőtér itt található, utunk során érinteni fogjuk.
 • Playa del Carmen mindössze egyórányira fekszik Cancúntól, viszont egy sokkal nyugodtabb, pálmafákkal és türkizkék tengerrel határolt város. Egynapos kirándulások legideálisabb kiindulópontja.
 • Tulumot a legtöbben az egykor kikötőként működő maja romjairól ismerhetjük. A dzsungel és homokos part közé ékelődött hangulatos kisváros mangrovefákban és cenotékban (édesvízi víznyelőkben) bővelkedik.
 • Chichén Itza remek állapotban megmaradt maja romváros, a világ hét új csodáinak egyike. A dzsungellel körülvett nevezetességet a legegyszerűbben Tulumból vagy Playa del Carmenből két és félórás autóútra érhetjük el.
 • Coba romvárosa Tulum közelében található. A két lagúna között megtalálható maja romok legismertebbje a 42 méter magas Nohoch Mul piramis.
 • Cozumel szigetét a legegyszerűbben egy rövid kompozással érhetjük el Playa del Carmenről. A szigeten kerékpárt vagy robogót bérelve gyönyörű, eldugott partszakaszokat fedezhetünk fel. Igazi búvárparadicsom.
 • Isla Mujeres (avagy a nők szigete) kedvelt kirándulóhely cancuni tartózkodás során. Bohókás utcái és a sziget déli csücskén található világítótorony és maja rom sok turistát vonzanak.

Mexikó, Yucatán-félsziget időjárása – mikor érdemes utazni?

Kiterjedéséből adódóan Mexikó időjárása sokoldalú. Ugyanakkor utazásaink a Yucatán-félszigetet érintik, ami trópusi éghajlattal rendelkezik. A leginkább ajánlott utazási időszak október végétől egészen májusig tart, ilyenkor kellemesen meleg és száraz időjárásra számíthatunk. Nappal a levegő hőmérséklete 27-32 fok közötti, míg éjszaka 21-25 fokig hűl. Júniustól októberig tart az esős évszak, ugyanakkor általában rövid napközbeni esőzésekre lehet számítani. A Karib-tenger hőmérséklete egész évben 25-28 fok közötti.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az amerikai utazásodhoz az Amerika Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási irodaSaját szervezés Amerika Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Amerika Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Amerika Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Amerika Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Mojzes Gergő
USA nyugati part és Mexikó specialista

Mojzes Gergő vagyok 2014-ben jártam először az Egyesült Államokban, miután lediplomáztam Turizmus-Vendéglátás szakirányon. Hat hónapos szakmai gyakorlatom a meseszép Colorado Springsben töltöttem, Colorado államban.

Majd egy ösztöndíj keretein belül kétéves mesterképzést végeztem Clevelandben, Ohio államban. Az egyetem és a munka mellett jutott időm az utazásra is, így a közel két és fél év alatt 18 államba, illetve Mexikóba és Kanada déli részére is eljutottam.

Utazz akár a keleti vagy a nyugati partra, esetleg Mexikóba, számíthatsz segítségemre és személyes tapasztalataimra, hogy egy életre szóló élményben legyen részed!

Kedvcsináló videó Mexikóról

COVID információk

Mexikóban nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, az országba az általános idegenrendészeti beutazási feltételek teljesítése esetén szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Repülőút hossza

Mexikóba a repülőút hossza 12-16 óra attól függően, hogy közvetlenül vagy átszállással repülünk (Bécsből van közvetlen járat), illetve melyik irányba, ugyanis az áramlatok miatt az odaút 1-1,5 órával hosszabb. Habár a közvetlen járat kényelmesebb, átszállással sokszor jóval kedvezőbb áron lehet repülőjegyet foglalni. Gyakori tranzitvárosok: London, Párizs, Amszterdam és Frankfurt.

Időeltolódás

Mivel a mexikói Yucatán-félszigeten használt időzóna UTC-6, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -7 óra nyáron és -6 óra télen. A téli/nyári óraátállítást eltörölték. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A mexikói utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Pénzneme

Habár egy mexikói utazás során könnyen elboldogulhatunk amerikai dollárral a zsebünkben, érdemes helyi valutát, mexikói peso-t váltanunk. A repülőtereken és a szállásokon is vannak pénzváltók, de a legjobb árfolyamokkal a nagyobb városokban találkozhatunk. Érdemes itthonról amerikai dollárt vinni és ott váltani vagy bankkártyáról készpénz felvenni a helyi nagyobb bankokban. Itthon is lehet peso-t váltani, de sokszor jobban járunk a Forint-Dollár-Peso átváltással. Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról! 1 MXN = kb. 15 Ft.

Konnektor átalakító

Mexikóban (csakúgy, mint az USA-ban) az A és B típusú (2, illetve 3 ágas) konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Magyar állampolgárok a kiindulási országtól függetlenül vízum nélkül léphetnek be az országba. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további hat hónapig érvényesnek kell lennie, illetve meg kell felelni néhány alapvető feltételnek: A belépés után ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amit a migrációs hatóság ellenőriz. Belépéskor meg kell mutatni a visszaútra szóló repülőjegyet vagy a következő országba szóló repülőjegyet. Mexikói szállásról szóló visszaigazolás vagy meghívólevél megléte Megfelelő mennyiségű készpénz vagy ugyanekkora pénzösszeget fedező bankszámlakivonat bemutatása. Turista kártya kitöltése. Ha minden rendben van, 180 napig szabadon mozoghatunk az országban az útlevelünkkel.

Árak

Mexikót sokan az olcsósága miatt kedvelik. Való igaz, hogy a környező országokhoz képest alacsonyabb az árszínvonal, de ettől még bele futhatunk magasabb éttermi vagy szolgáltatás árakba (főleg felkapott helyeken). Alapvetően a vendéglátóhelyeken, éttermekben, szállodákban, pubokban kb. magyar árakkal találkozunk. Sok minden olcsóbb odakint, mint Magyarországon. Egy mexikói nyaralás alkalmával nem kell több millió Forinttal a zsebünkben érkezni, okos és tudatos tervezéssel meglepően olcsón kihozható az utazás. Segítünk, hogy több pénz maradjon a zsebetekben hazaérkezéskor.

Biztonság

Mexikót gyakran nézik le a rossz közbiztonság miatt. Tény és való, hogy az ország bizonyos területei igencsak kerülendők. Az általunk szervezett mexikói utak a Yucatán-félszigetet érintik, ami az ország egyik, ha nem a legbiztonságosabb környéke. Számos idős mexikói pár költözik Yucatán-ra, hogy békességben és nyugalomban töltse nyugdíjas éveit. Néhány alapszabály betartásával mindenféle baj és atrocitás nélkül lehet Mexikóban nyaralni: Úti okmányokat, nagyobb értékeket hagyjuk a szállodai széfben Utcára az útlevél másolatával menjünk és elegendő, de nem túl sok készpénzzel Ne keltsünk feltűnést drága ékszerekkel, designer kiegészítőkkel és ruhákkal Bérelt kocsinál vezetés közben is zárjuk az ajtókat Az üdülőterületek és látnivalók közelében magas a rendőri jelenlét, a látogatni kívánt megyékben kiemelten vigyáznak a turistákra. Az elmúlt években nem ért atrocitás egyetlen magyar turistát sem a környéken.

Ajánlatot kérek!