Pár óra alatt ötszörösére nőtt a foglalások száma az amerikai nyitás hírére

Az Egyesült Államok bejelentése után pár órával jelentősen megugrottak a transzatlanti járatokat is teljesítő légitársaságok foglalásai, a nemzetközi szervezetek üdvözölték a határnyitást, több légitársaság máris járatbővítést jelentett be.

Bloomberg összesítése szerint a USA-ba tartó járatokra megötszöröződött a foglalások száma a nyitásról szóló bejelentés után egy nappal, New York mellett Orlando és Miami is a népszerű célállomások között volt.

Az Egyesült Királyságból nyolcszor, Németországból hatszor, Spanyolországból háromszor annyian vettek jegyet az Egyesült Államokba tartó járatok turista osztályára, mint egy héttel korábban.

 

A British Airways szerint 700 százalékkal nőtt a nagyobb amerikai városokba utazni vágyók által kezdeményezett repülőjegy-keresések száma, a Virgin Atlantic közlése szerint 91 százalékkal bővült a jegyvásárlóik száma a bejelentést követő egy óra alatt, a Lufthansa 40 százalékos emelkedést mért.

fotó: Heathrow Airport

Benjamin Smith, az Air France-KLM vezetője azt mondta, a felfokozott igénynek köszönhetően már meg is kezdték a plusz járatok beállítását, és az Emirates is arról tájékoztatott, hogy októbertől 78-ra növeli az USA-ba közlekedő járatai számát, így a járvány előtti kínálatának 80 százaléka lesz elérhető.

A nyitást az Airlines for Europe (A4E) lobbiszervezet, valamint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) is üdvözölte, jelezve, Európa lakosságának 70 százaléka mindkét oltását megkapta már, ezért örülnek annak, hogy az amerikai kormányzat hosszas kérlelés után újra megnyitotta a határokat a beutazók előtt.

A transzatlanti járatok jelentették az európai hálózatos légitársaságok bevételének gerincét, mivel ezeket a jegyeket tudták jó haszonnal eladni, miközben az európai, ráhordó hálózat anyagilag sokkal gyengébben teljesített.

Mint arról korábban beszámolt az Airportal.hu, az Egyesült Államok novembertől ismét lehetővé teszi egyebek között a schengeni övezetből érkezők számára a beutazást, ha az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) vagy a WHO által elfogadott oltások minden adagját megkapta az utas, és fel tud mutatni egy három napnál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt.

Te se halaszd tovább amerikai utazásod lefoglalását, válassz kedvedre útjaink közül ide kattintva.

forrás: Airportal.hu