New York mini szigete, amire senki sem léphet be

New York tele van kisebb-nagyobb szigetekkel, amelyek közül akad olyan is, ahova tilos belépni. A szigetet U Thant-szigetnek hívják, a kis mérete ellenére pedig gazdag történelme van.

forrás: Viewing NYC

Az U Thant-sziget egy mesterséges sziget New York City Manhattan kerületében. A szigetet eredetileg Belmont-szigetnek nevezték el, de 1977-ben átnevezték. Ez az apró szigetecske, amelyet a Steinway-alagút építése során hoztak létre, 30 x 60 méter, és az East River-ön található, a Roosevelt-szigettől délre.

 

Egy mesterséges sziget az East River-ön, amelyben egy akna vezet le a patak alatti Belmont-alagúthoz, ahol éjjel-nappal unatkoznak a „homokdisznók*”.

* olyan munkás, aki víz alatti vagy föld alatti feltárásban és építésben dolgozik.

Ezt a kis szigetet az 1890-es években hozták létre, amikor William Steinway alagút projektjének keretein belül Astoria és Manhattan összekapcsolása volt a terv. Az építkezésből származó hulladék egy zátonyt képezett, amely egy idő után kiemelkedett a vízből. Steinway a munka befejezése előtt meghalt, így August Belmont Jr.-ra hagyta, hogy tovább vigye a projektet. A kis sziget neve először így lett Belmont. Amikor a projekt meghiúsult, a sziget is elhagyatott lett. Az Egyesült Nemzetek Szervezetében működő Peace Meditation nevű csoport, amelyben az ENSZ-tisztviselők és Sri Chinmoy guru vett részt, 1977-ben vette számításba a területet. A szigetet átnevezték, és felvette a korábbi ENSZ-főtitkár, U Thant nevét, aki Chinmoy közeli barátja volt.

 

forrás: NY Daily News

A nyilvánosság számára tilos a belépés, mert a sziget védett helynek minősül a vonuló madarak számára, beleértve a dupla tarajos kormoránok kis kolóniáját is. A sziget közvetlen környezetében nagy mennyiségű csíkos sügért találni, így a halászok körében is népszerű New York ezen része.

 

Kedvet kaptál New Yorkhoz? Ez teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!

forrás: traveller 365 | wikipedia