Mexikó eltörli az összes COVID-19 beutazási követelményt, beleértve az egészségügyi űrlapot is

Mexikó megelőzésért és egészségfejlesztésért felelős államtitkára, Hugo López-Gatell számolt be arról, hogy az ország felhagy a COVID-19 egészségügyi kérdőív kitöltésével, mivel az nem nyújt bizonyítható hasznot és lassítja a repülőtéri folyamatokat. Az utazók nagy örömére Mexikó visszatér a 2019-es állapotokhoz.

fotó: Paola Flores

Amit az Amerika Neked-nél mi magunk is meg tudunk erősíteni, hogy Mexikó a COVID-19 világjárvány idején a legnépszerűbb utazási célponttá vált. Ez köszönhető a COVID-19-re felállított enyhébb beutazási feltételeknek, amelyek viszont 2022. januárjában véglegesen megszűntek. Ezzel Mexikó – El Salvadort követően – a világon második országként feloldotta a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozásokat.

A világ nagy részével ellentétben Mexikó a világjárvány egész ideje alatt nyitva tartotta határait. Ennek köszönhetően 2020 óta a világ legnépszerűbb úti céljává vált.

 

 

Változások a korlátozásban

2022. január 1-je előtt Mexikóban minden járathoz kötelező volt – a mexikói hatóságok által Vuela Seguro-nak ‹Biztonságos repülés› elnevezett – egészségügyi kérdőív, beleértve a nemzetközi és a belföldi járatokat is.

Az űrlap egészségügyi vonatkozású kérdéseket tett fel – például, hogy az utas érintkezett-e azt az megelőző 2 hétben olyan személlyel, akinek COVID-19-tesztje pozitív lett. A kérdőív azt is megkérdezte, hogy az utazóknak volt-e köhögése, láza és egyéb COVID-19-hez kapcsolódó tünetei.

Miután az utazók kitöltötték a digitális űrlapot, QR-kódot kaptak, amelyet a repülőtéren kellett beolvasni. Ez tette lehetővé, hogy az utasok szabadon haladhassanak át a biztonsági szolgálaton anélkül, hogy a repülőtéri biztonságiak további átvizsgálásra vinnék.

2022. január 1-től Mexikó hivatalosan megszűntette ezt a folyamatot.

 

Utazóként mindannyian reméljük, hogy 2022-ben már globálisan megszűnnek a COVID-19-re vonatkozó korlátozások.

¡Gracias, México!

 

Mostmár szabadon tervezheted mexikói utazásodat. Érdemes körülnézned ajánlataink között, mert 14 napos körutat már 399.000 Ft/fő ártól foglalhatsz 4 utazó esetén: amerikaneked.com/utak/mexiko

 

forrás: www.traveloffpath.com