Less be a karácsonyi díszbe öltöztetett Fehér Házba

Fedezd fel a karácsonyi köntösbe öltöztetett helyiségeket az elnöki házban!

 

„Ahogy nemzetünk az ünnepekre készül, függetlenül attól, hogy hagyományaink eltérőek, közös amerikai értékeink – mint a lehetőségbe vetett hit, az optimizmus és az egység – évről évre megmaradnak.”

 

fotó: Erin Scott

 

– írta a Fehér Ház 2022-es ünnepi látogatóinak emlékkönyvében Joe Biden elnök és a First Lady, majd folytatta:

,,Ezekre a szavakra épül rendkívüli országunk és nemzetünk lelke. Minden évben, az ünnepek alkalmával az amerikaiak barátságban és hitben gyűlnek össze, amely arra emlékeztet, hogy közösségben erősebbek vagyunk, mint egyenként. A Fehér Ház ünnepi dekorációjában minden szoba és dizájn elem azt képviseli, ami az ünnepek alatt és egész évben összehoz minket.”

 

Ezekkel a sorokkal együtt a First Lady 2022. november 28-án bemutatta a Fehér Ház 2022-es ünnepi díszekbe öltöztetett termeit, amelyekből párat az Amerika Neked is kiválasztott. Íme:

 

Keleti szárny – Tisztelet és emlékezés


fotó: The White House

 

A Fehér Ház keleti bejáratát díszítő harangok a zene egyesítő és gyógyító erejét szimbolizálják, dallammal és énekkel fogadják a vendégeket. A keleti szárny előcsarnokának oszlopait és gerendáit ünnepi növényzet és vörös bíborosok szegélyezik. Sokan úgy vélik, hogy a vörös bíborok az elveszett szeretteik jelenlétét jelzik. A „We the People” gondolata erősíti bennünk az elődeink iránti tiszteletet.

 

Arany csillagokkal díszített karácsonyfák


fotó: The White House

 

A Fehér Ház karácsonyi turnéjának első karácsonyfáit tükrözött arany csillagok díszítik, amelyekre a szolgálat közben életüket vesztett hazafiak neveit vannak ráírva. A fákkal az amerikai hadsereg katonái előtt tisztelegnek: azon nők és férfiakra előtt, akik küldetés közben estek vagy veszett nyomuk. Egyúttal pedig szolidaritást fejezi ki az ő emléküket őrző családokkal.

 

 

Keleti oszlopsor


fotó: The White House

 

Téli fák, kézzel készített erdei állatok és izzó lámpások szegélyezik a keleti oszlopsoron befelé vezető utat, felidézve a béke és a nyugalom érzését az első hóesés után.

 

Zöld szoba – Hangok & dalok


fotó: The White House

 

Az USA harmóniája és történelme egybeforrt a zenével. A zene gyógyító és egyesítő ereje mindig összehozza az amerikaiakat. A szoba dekorációját azok a kórusremekművek és ismert énekek ihlették, amelyek generációk óta meghatározzák az ünnepeket – a dekorációban száncsengő, kézi csengő és csengőhang jelzi az évszak hangjait és dalait.

 

2022 – Mézeskalács Fehér Ház


fotó: The White House

 

A gyermekek kedvence a hivatalos 2022-es mézeskalács Fehér Ház, amelyet az állami ebédlőben helyeztek el. A We the People témája ihlette a Philadelphiában található Independence Hall mását is, ahol kikiáltották az Egyesült Államok függetlenségét, valamint aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt.

 

A Fehér Ház menóra


fotó: The White House

 

A Fehér Ház kollekció új kiegészítése az Executive Residence Carpentry Shop által készített menóra. A menórát fából építették, amelyet 1950 körül eltávolítottak egy Truman-korszak felújítása során. A keresztcsarnokban található.

 

A nagy előcsarnok és a keresztcsarnok – A „We the People” ünneplése


fotó: The White House

 

A Fehér Ház nagy előcsarnokának és keresztcsarnokának termében található fémszalagokon mind az 57 állam (beleértve minden területet, illetve Washington, D.C.-t) nevét és az unióhoz csatlakozás évét is megjelölték. A tükrözött díszek és a fényvisszaverő felületek biztosítják, hogy a látogatók láthassák saját magukat a dekorációban, ezzel is érzékeltetve, hogy a nemzet ereje – és lelke – belőlük, amerikai emberekből fakad.

 

forrás: whitehouse

 

Bátran kérj tippeket és segítséget munkatársainktól 2023-as amerikai utazásod megszervezéséhez amerikaneked.com weboldalunkon.