Las Vegas: fény, pompa és kaszinók

Las Vegast talán Amerika felnőtt vidámparkjának is hívhatjuk, hiszen itt minden olyan felnőtt megtalálhatja a számítását, aki búfelejtőnek és stresszűzőnek szánja a las vegasi utazását, feltéve, ha nem bukik nagyot a kaszinókban.

A Las Vegas Boulevard szállodák, szórakozóhelyek és kaszinók végtelen sorának ad otthont. Las Vegasban csak a külső területeken élnek az emberek. A szórakozás fellegvárában szinte mindig több a turista, mint a helyi lakos. Ha nem csak a kaszinókat szeretnéd meglátogatni Las Vegasban, akkor többféle szabadidős program és túra közül válogathatsz.

 

Las Vegas Strip

A Las Vegas Boulevard (vagy Las Vegas Strip) mintegy hét kilométer hosszú. A hely érdekessége, hogy itt nagy világvárosokat – New York, Párizs, Róma, Velence – idéző hotelek magasodnak egymás szomszédságában.


fotó: Feeling Vegas | unsplash.com

 

A Strip főleg éjszaka látványos, amikor a város épületei hatalmas fényárban úsznak. A Las Vegas Strip a Mandalay Bay Hoteltől a Treasure Island Hotelig tart. A hotelek halljában sokféle kaszinó található. Nem látni órákat, sem ablakokat, ami a szerencsejátékfüggőknek „kedvez”.

 

Bellagio Fountain Show


fotó: Nick Fewings | unsplash.com

 

Amikor nagy világvárosokat látogatunk, akkor a főtereken biztos, hogy szökőkutakat is látunk. Nincs ez máshogy Las Vegasban sem. A Bellagio Fountain, vagyis szökőkút, pontosabban szökőkutak vize többszínű fényben és a zene ritmusára „perdülnek táncra”. A zenei darabok között opera, de a Broadway-n elhangzó dalok is hallhatóak. A gazdag és dinamikus gyűjteményben megtalálható Lady Gaga, Frank Sinatra, Luciano Pavarotti és Ennio Morricone is.

 

High Roller


fotó: Tim Trad

 

A Linq sétány végén található a High Roller óriáskerék, amely összesen 168 méter magas és a teljes fordulat eléréséhez 30 perc szükségeltetik. Az óráskerékről az egész város belátható, legfőképpen éjszaka nyújt csodás látványt, amikor minden színes fényárban úszik.

 

A szerencsejáték fellegvára

Las Vegas, mint a bűn városa, sok szerencsejátékosnak ad lehetőséget, hiszen itt kaszinó kaszinó hátára épült. A legtöbb kaszinó a las vegasi Strip-en található. Ezek a kaszinók és a „book of ra” játék szinte vonzzák az embereket. A Luxor Casino hotelként és kaszinóként is működik.  Az ókori egyiptomi stílusban épült szálloda a Las Vegas Strip déli részén található.


fotó: Kvnga | unsplash.com

 

A hotel belső tere is lenyűgöző, így nem csoda, ha sok ember a hatása alá kerül. Egyes kaszinókban még bevásárlóközpontok is vannak. A mennyezetet nappali égbolt, fodros felhők és napfény díszíti azt az illúziót keltve, hogy odakinn is nappali világosság van, így ráérsz még vásárolni. Jól ki lett találva a kaszinóbiznisz, az egyszer biztos.

forrás: Érdekes Világ

 

Kedvet kaptál Las Vegashoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!