Kuba nyitás novemberben!

Kuba november 15-től nyitja a határait a nemzetközi turizmusnak!

⁣- áll a hivatalos minisztériumi közleményben.⁠ Tehát, ez azt jelenti, hogy ha a szezonban szeretnél utazni – november és április között – , akkor máris érdemes hozzálátnod a tervezéshez, mert most még remek ajánlatokra csaphatsz le!

A kitűzött dátumhoz közeledve a jegyárak erőteljes drágulása várható.

 

Jól hangzik a november 15-ei dátum, de az is érdekelne, hogy mire alapozzák ezt a kubaiak? Mutatjuk a részleteket.

Kuba a világon elsőként kezdi meg a 2 és 17 év közötti gyermekek oltását.

  • A közlemény szerint addigra már a lakosság 90%-a teljesen be lesz oltva.
  • Ebből (a magas átoltottsági arányból) adódóan nem fog kelleni PCR teszt sem, és elfogadják a nemzetközi oltási bizonyítványokat.
  • Továbbá érdekesség, hogy – elsőként a világon – elkezdik a gyermekek oltását is 2 és 17 éves kor között: https://bit.ly/france24-cuba
  • A lakosság már több mint 61%-a megkapta legalább az 1. oltást, 40%-a pedig a 2-at is.

 

Ezek tehát nagyon kedvező hírek. Ráadásul köszönhetően egy oltakozási kedvet élénkítő kampánynak egyre jobban halad az oltási program is – Kubában egyből 3 oltást adnak a regisztráltaknak. Erre a linkre kattintva nyomon tudod követni a kubai oltási program ütemét, napról napra: https://bit.ly/cuba-owid

Emellett pedig a beoltottak számát, illetve ennek napi szintű változását ezen a linken érheted el: https://rb.gy/clt7in

Olvasd el az Amerika Neked tippjét az utazás tervezését illetően!

Az enyhítésről az angol nyelvű forrásunkat ide kattintva olvashatod el.

Mi alapvetően csak a novemberi indulástól számított, 1-2 hónapot követően ajánljuk a kubai utazás foglalását azok számára, akiknek elsődleges szempont a biztonság. Hiszen csak azután fog helyreállni a korábban megszokott rend, miután a turisták is visszatértek: az elején még előfordulhat, hogy a boltokban kevesebb árúval, vagy az utcákon több olyan emberrel találkozhatsz, akiket érzékenyen érintett a válság.

Ugyanakkor: aki mer, az nyer! Jelenleg még kivételesen jó árban lehet foglalni a novemberi nyitásra, illetve az azt követő 1-2 hónapra! Ezt mutatja az is, hogy az amerikai légitársaságok december előtti járatai már teltházasak, a kora decemberi utazásokra a legolcsóbb jegy pedig akár 2.000$ is lehet (592.466 HUF). Illetve aki nem szereti a tömeget, ebben az időszakban kevesebb turistával fog találkozni.

Csapj le 14 napos kubai ajánlatunkra már 250.000 Ft/fő induló ártól, amely tartalmazza a repülőjegyeket prémium légitársaságok járataira, valamint a szuper szállásokat és transzfereket az egyes városok között!

Kubai utazásainkhoz kattints ide, majd kérj ajánlatot Kuba szakértőnktől! Nincs kockázat, hiszen az ajánlatkérés ingyenes, a foglalás pedig bármikor lemondható / módosítható.