Ezt figyeld: a Costa Rica-i repülőgép hotel

A kreativitás és az újrahasznosítás ékes példája az a Costa Rica-i luxus hotel, amit egy 1965-ös Boeing 727-esből alakítottak ki a Costa Verde Resort szálloda-tulajdonosai.

Quepos közelében, a Manuel Antonio Nemzeti Park esőerdejének szélén, gyönyörű tengerparti környezetben helyezték el azt gépet, amely a South Africa Air és az Avianca Airlines világjáróit szállította, ma viszont már két hálószobás lakosztályként működik.

fotó: uniqhotels.com

 

fotó: uniqhotels.com

 

A repülőgépet darabokra bontották, majd öt teherautó és egy daru segítségével szállították a San Jose-i repülőtérről arra a helyre, ahol jelenleg is áll, 15 méterre a strand felett, párját ritkító kilátással az óceánra: mind az erkélyekről, mind az ablakokból csodás panoráma tárul a vendégek elé.

fotók: uniqhotels.com

 

Első benyomásra ez a hotel a laza és extrém turistáknak készült, ezért nem árt tudnod, hogy az újrahasznosított repülőgép tulajdonképpen egy luxus lakosztály, amely 2 hálószobával rendelkezik – bennük minden a legextrább megoldással.

Valószínűleg a szállításnak negatív ökológiai hatásai voltak, ugyanakkor a kész projekt lenyűgöző példája az újrahasznosításnak.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, lesd meg további cikkjeinket az Amerika Neked blog oldalán!

 

forrás: uniqhotels.com | archdaily.com