A feneketlen forrás: Jákob kútja

Texas állambeli Wimberely közelében található az amerika fanok körében ismert Jákob kútja. Ez a természetes karsztforrás 4 méter átmérőjű és 10 méter mély, ezer literes percenkénti vízhozammal.

 

A forrás régóta kedvelt fürdőhely: már az indiánok és a telepesek is kedvelt találkozóhelyként használták. A kút felett húzódó sekély, tiszta víznek köszönhetően teljesen látni lehet, ahogy az óriási lyuk a mélybe veszik. A forrás most is népszerű fürdőhelynek számít, amelybe a felette húzódó sziklaszirtről gyakran ugrálnak a kútba a bátrabb fiatalok.

 

Jacob’s Well az Egyesült Államok egyik legnagyobb, legterjedelmesebb víz alatti barlangrendszerének bejárata. Ez a barlangrendszer igen veszélyes, hiszen a feltárások legalább nyolc búvár életét követelték. A vízzel teli barlangok nagy része még mindig felfedezésre vár, azonban feltárásuk igen nehézkes, mert falaik nagyon instabilak, és könnyen leomolhatnak. Jelenleg a kút folytatásában található néhány barlang járható be a búvárok számára, azonban a mélyebben fekvő, veszélyesebb járatok megközelítése tilos.

 

forrás: travelorigo.com

 

Kedvet kaptál az USA-hoz? Ez teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!