8 nemzeti park az USA-ban, amik közül nem tudsz csak egyet választani

Az Egyesült Államok nemzeti parkjait a páratlan természeti szépségük miatt keresik fel a látogatók.

Amerikában összesen 59 nemzeti park található, amelyek minden évben turisták millióit fogadják a világ minden tájáról. Az államok közül huszonhétnek van nemzeti parkja – közülük Kaliforniában található a legtöbb, vagyis kilenc.

Ezek a nemzeti parkok tökéletes pontok arra, ha valaki az ország legszebb és geológiailag legkülönlegesebb helyszíneire szeretne eljutni, vagy akár elbújni a világ zaja elől. Íme 8 nemzeti park, amelyet meg kell látogatnod, ha az USA-ban jársz.

 

8. Rocky Mountain National Park

A Rocky Mountain Nemzeti Park Larimer, Grand, Boulder megyékben található, Colorado államban. Alapításának dátuma: 1915. január 26-án. Ez az ország egyik leglátogatottabb parkja, évente több mint 4.500.500 látogatóval.

fotó: shutterstock.com

 

A parkban 571 kilométernyi túraútvonal, 147 tó, 77 darab 3.600 méternél is magasabb hegy található, valamint lehetőség nyílik jávorszarvas, nagyszarvú juh és jávorszarvas megtekintésére is.

fotó: shutterstock.com

 

7. Bryce Canyon National Park

A Bryce Canyon Nemzeti Park Garfield és Kane megyében húzódik, Utah államban – 1928. február 25-én alapították. A Bryce Canyon Nemzeti Park látványos geológiai képződményeivel és ragyogó színeivel minden évben több mint 2.300.000 látogatót vonz. Rendszeres programja a nyugati parti útjainknak is.

fotó: shutterstock.com

 

6. Grand Teton National Park

A Grand Teton Nemzeti Park az USA Wyoming állambeli Teton megyéjében található, és 1929. február 26-án alapították meg a nevével jelzett nemzeti parkot. Évente több mint 3.200.000 ember keresi fel.

fotó: shutterstock.com

 

5. Grand Canyon National Park

A Grand Canyon Nemzeti Park az arizóniai Coconino és Mohave megyékben található. Alapításának dátuma: 1919. február 26.

fotó: shutterstock.com

 

A geológiai színek és az eróziós formák egyedi kombinációi díszítik a 446 km hosszú kanyont, amely helyenként 29 km széles és 1,6 km mély is lehet. Az UNESCO Világörökség része. A park évente több mint 6.000.000 látogatót fogad. A Grand Canyon-t mi is kötelező programként ajánljuk a nyugati parti útjainknak mellé.

fotó: shutterstock.com

 

4. Yellowstone National Park

A Yellowstone Nemzeti Park Wyoming, Montana és Idaho államokban található. Nemzeti park rangra 1872. március 1-jén emelkedett. Az amerikai nemzeti parkok egyik zászlóshajója, a természet megszállottjainak kedvence. Több millióan keresik fel évről évre: évente átlagosan 4.200.000 körüli látogatót fogad. Az UNESCO Világörökség része is.

fotó: shutterstock.com

 

3. Yosemite National Park

A Yosemite Nemzeti Park a kaliforniai Tuolumne, Mariposa és Madera megyékben található. 1890. október 1-je óta tartják számon hivatalosan nemzeti parkként. Az UNESCO Világörökség része.

fotó: shutterstock.com

 

Leginkább vízeséseiről ismert, de a közel 3.107 négyzetkilométeren belül mély völgyeket, hatalmas réteket, ősi óriás fákat, hatalmas vadon területet és még sok mást találhat az évente több mint 5.000.000 látogató. A nyugati parti útjaink tervének rendszeres eleme – például a 11 napos California Dream csomagunkban benne van a Yosemite Nemzeti Park belépőjegy is.

fotó: shutterstock.com

 

2. Glacier National Park

A Glacier Nemzeti Park Flathead és Glacier megyékben helyezkedik el, Montana államban – 1910. május 11-én alapították. A parkban két hegyvonulat is húzódik, valamint 130-nál is több tó fekszik a területén. Több mint 1.000 különböző növényi – és több 100 állatfajjal találkozhat az évente több mint 2.900.000 látogató.

fotó: shutterstock.com

 

1. Zion National Park

A utahi St. George és Springdale közelében található Zion Nemzeti Park 30 mérföld hosszú, legszélesebb pontján pedig 48 kilométer átmérőjű, összesen 148 000 hektáron. Nemzeti parkként 1919. november 19-től tartják nyilván. Ezt a nemzeti kincset évente több mint 4.200.000 látogató keresi fel. Szinte az összes nyugati parti ajánlatunkban megtalálod, de az igazi a 15 napos Wild Wild West! csomagunkban!

fotó: shutterstock.com

 

Érdekelnek az amerikai nemzeti parkok?
Akkor a 17 napos National Grand Parks Tour ajánlatunk kifejezzen Neked szól.

forrás: traveller365.com