3 amerikai város is a világ legboldogabb úti céljai között!

Bali, Las Vegas és Barcelona után Budapest is helyet kapott a listán. Nézzük a top 10-es sort.

Egy új kutatás rangsorolta a legnépszerűbb turisztikai célpontokat aszerint, hogy melyek a legboldogabbak. A kérdés eldöntését olyan szempontok adták, mint: hol a legolcsóbb a sör vagy hogy hol vannak a legjobb gyógyfürdők. A kutatást a Club Med utazási csomagokat gyártó vállalat készítette, és számos olyan tényezőt vett figyelembe, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy boldog legyen az utazásunk – olvasható a Time Out cikkében.

 


fotó: Sebastian Pena Lambarri

 

A vállalat megvizsgálta és elemezte a fürdőhelyek számát és tisztaságát a különböző helyszíneken, illetve nézte, hogy mennyire tiszták vagy koszosak az adott városok, és mennyibe kerül egy korsó sör, mert bizony ez is fontos tényező. Továbbá fontosnak tartotta ismerni a bűnözés és a személyes biztonság mértékét, valamint a szabadtéri tevékenységek és az egynapos kirándulások lehetőségeit.

A rangsor listavezető desztinációja Bali lett, ami valljuk be, nem csoda. Egzotikus strandok, békés dzsungel és gazdag kultúra, sok gyógyfürdő és wellness központ, valamint számos szabadtéri program– ezek mind megtalálhatók Balin, ami már egy ideje karantén és PCR-teszt nélkül érhető el a teljesen átoltott magyar utazók számára.

 


fotó: Lyle Hastie

 

Amerikai városokat tekintve: a listán a második helyre Las Vegas került, ezt követi New Orleans és a 8. helyen San Francisco. A negyedik helyen Budapest áll, amit gyógyfürdők és vizes élmények tekintetében nehéz lekörözni. A teljes lista pedig a következőképpen alakult.

 

A VILÁG TÍZ LEGBOLDOGABB ÚTI CÉLJA A CLUB MED SZERINT:

  1. Bali, Indonézia
  2. Las Vegas, USA
  3. New Orleans, USA
  4. Barcelona, Spanyolország
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. Budapest, Magyarország
  7. Vancouver, Kanada
  8. San Francisco, USA
  9. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
  10. Rio de Janeiro, Brazília

forrás: vjm.hu

Az Amerika Neked 2016 óta kínál egyedi és különleges megoldást azoknak, akik amerikai utazást terveznek. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!