12 város az USA-ban, ami akár Európában is lehetne – 2. rész

Ahogy azt már az első részben is bemutattuk, vannak olyan amerikai városok, amelyek ugyanazt a hatást keltik, mintha valamelyik hozzájuk hasonló, „európai verziójukban” sétálnánk. Európa és az Egyesült Államok történelmi kapcsolatát bizonyára továbbra sem kell bemutatnunk, ugyanakkor látva ezeket a városokat (és nem nézve a nevüket) olyan érzésed lehet majd, mintha egy az egyben átköltöztettek volna városokat az öreg kontinensről az új világba.

 

6. Helen, Georgia

Amennyiben egy kis szelet Európára vágynál az amerikai George államban, úgy Helen is az úti terved része kell, hogy legyen – garantáltan jól fogod érezni magadat ebben a bajor ihletésű paradicsomban. Mivel közel van a Blue Ridge-hegységhez, számos alpesi tevékenység színesíti az itt tartózkodást.

 

5. New Orleans, Louisiana

A „Big Easy”-ként is ismert New Orleans turisták millióit vonzza a fesztivál helyszíneivel, a kreol örökségével és a különleges zenéjével. Mint az közismert, a jazz őshazájának is szokták emlegetni. Egyes részei Franciaország miniatűr verziójának is megfelelnek – a francia építészet és érzés hatását több helyen is fellelheted.

 

4. Leavenworth, Washington

A Cascade-hegység lábánál található Leavenworth egy autentikus bajor falu képét tükrözi. Ez az úti cél hihetetlen alternatívát kínál a nyugati parton: ha ellátogatsz ide, még a végén azt fogod hinni, hogy „rossz” kontinensen jársz, ugyanis könnyen Berlinben vagy Münchenben érezheted magad.

 

3. Pella, Iowa

A 19. század közepén holland bevándorlók alapították, így nem meglepő, hogy Pella miért hasonlít egy régi európai városra. Ma sok látogató gyönyörködik a Vermeer szélmalom és a Tulipán-torony látványában, akik egyúttal nem felejtenek el harapni a házi készítésű holland péksüteményekből sem.

 

2. New Glarus, Wisconsin

Ennek a városnak – majdnem – ugyanaz a neve, mint annak a svájcinak (Glarus), amely megihlette az amerikai építészet. Ugyanakkor ami azonos mindkét településben, hogy lakói egyaránt szeretik a csokoládét és a sajtot. A svájci pékségek vagy éttermek meglátogatása mellett a Swiss Center of America és a Swiss Historical Village and Museum is megér egy próbát.

 

1. Venice, California

A történelmi emlékek helyett itt pálmafák vannak, de olykor hasonló csatornaképek lelhetőek fel benne, mint az olaszországi Velencében. Persze a vízi utak, hidak, kis csónakok és a csatornák összetett, ugyanakkor elegáns dizájnja emlékeztet arra, hogy Kaliforniában vagy.

 

Kedvet kaptál az USA-hoz? Ez teljesen érthető reakció. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!