Kelet-Kanada csodái

14 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 739.000 Ft-tól/fő
4 fő 1 szoba 499.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest – Toronto retúr repülőjegy, adókkal, illetékekkel
 • Utazás prémium légitársaságokkal, étkezésekkel, akár közvetlen járattal
 • Igényes szálláslehetőségek Toronto, Montreal, Ottawa és Quebec belvárosát könnyen megközelíthető helyeken
 • Autóbérlés biztosításokkal
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Kanadába

A „tavak országa”, de még inkább a „nyugalom-béke-jólét” állama Kanada, ahova turisták milliói szeretnének eljutni. Elképesztő természeti kincsek, szuper városok és hihetetlen élmények várnak egy kanadai utazás során, amire egész életedben emlékezni fogsz.

Fakultatív programlehetőségek Kanadában

Kanada

 • Kanada “belvárosa” Toronto
 • Lélegzetelállító kilátás a legendás CN Tower tetejéről
 • A város varázslatos éjszakai fényei, amit nem lehet elfelejteni
 • Bringázás, séta, SUP Toronto Islanden
 • Toronto változatos negyedei
 • Hajózás és egyéb kalandprogramok a Niagara vízesésnél
 • Fedezd fel az Ottawát átszelő Rideau-csatornát és remek éttermeit
 • Tradicionális Őrségváltás a Parlamentnél
 • Quebec, francia elegancia Észak-Amerikában
 • Notre-Dame Katedrális apróbb mása
 • Észak-Amerika legrégebbi bevásárlóutcája
 • Séta a Montmorency-vízesés felett
 • Montreal bisztrói, ahol a méltán népszerű poutine-t kóstolhatod
 • Andalogj a „100 harangtorony” városában
 • Biodome, a kontinens 5 ökoszisztémája egy helyen
 • La Ronde hullámvasútjai
 • Nemzeti Galéria, Természettudományi Múzeum, Repülési és Űrkutatási Múzeum

Kanada időjárása – mikor érdemes utazni?

A nyári szezon júniustól akár szeptember végéig a legnépszerűbb utazási időszak. Ilyenkor a legmagasabbak az árak, de nem véletlenül, hiszen ebben az időszakban lehet a legtöbb élmény közül válogatni. Július az abszolút csúcsszezon, így a nyári időszakon belül inkább augusztust, esetleg szeptember első felét javasolnánk. Az őszi szezonban szeptembertől-októbertől egészen november végéig már számos program nem elérhető, gondolunk itt különös tekintettel a nyári sportokra. Nem kell azonban megijedni, mert talán az őszi színekben a leggyönyörűbb Kanada. Az árak ilyenkor a legalacsonyabbak, élményekben pedig nyújt annyit a két város és környéke, hogy megérje ilyenkor utazni. Tavasszal az árak szintén alacsonyabbak, így kiváló választás lehet ilyenkor utazni, de minél később tudsz indulni, annál jobbA nyári szezon júniustól akár szeptember végéig a legnépszerűbb utazási időszak. Ilyenkor a legmagasabbak az árak, de nem véletlenül, hiszen ebben az időszakban lehet a legtöbb élmény közül válogatni. Július az abszolút csúcsszezon, így a nyári időszakon belül inkább augusztust, esetleg szeptember első felét javasolnánk. Az őszi szezonban szeptembertől-októbertől egészen november végéig már számos program nem elérhető, gondolunk itt különös tekintettel a nyári sportokra. Nem kell azonban megijedni, mert talán az őszi színekben a leggyönyörűbb Kanada. Az árak ilyenkor a legalacsonyabbak, élményekben pedig nyújt annyit a két város és környéke, hogy megérje ilyenkor utazni. Tavasszal az árak szintén alacsonyabbak, így kiváló választás lehet ilyenkor utazni, de minél később tudsz indulni, annál jobb.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az amerikai utazásodhoz az Amerika Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási irodaSaját szervezés Amerika Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Amerika Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Amerika Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Amerika Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Mojzes Gergő
USA nyugati part és Mexikó specialista

Mojzes Gergő vagyok 2014-ben jártam először az Egyesült Államokban, miután lediplomáztam Turizmus-Vendéglátás szakirányon. Hat hónapos szakmai gyakorlatom a meseszép Colorado Springsben töltöttem, Colorado államban.

Majd egy ösztöndíj keretein belül kétéves mesterképzést végeztem Clevelandben, Ohio államban. Az egyetem és a munka mellett jutott időm az utazásra is, így a közel két és fél év alatt 18 államba, illetve Mexikóba és Kanada déli részére is eljutottam.

Utazz akár a keleti vagy a nyugati partra, esetleg Mexikóba, számíthatsz segítségemre és személyes tapasztalataimra, hogy egy életre szóló élményben legyen részed!

Kedvcsináló videó Kanadáról

COVID információk

A kanadai kormány 2022. október 1. hatállyal minden kanadai határátkelőhelyen minden beutazó tekintetében eltörölte a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes korábbi beutazási korlátozást.

Repülőút hossza

Kanada nagyságrendileg 7-9000 km-re van Magyarországtól, várostól függően. Torontóba hazánkból is indulnak közvetlen járatok, amivel kb. 8,5 óra az út, de sokszor átszállással olcsóbbra jön ki a repülőjegy. Kanada többi városa kizárólag átszállással érhető el. Az átszállás leggyakrabban még Európában történik, de akár Torontóban vagy az USA-ban is tranzitálhatunk. A repülési idő általában 11-15 óra az átszállási idők és a célváros függvényben. Kanada egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Kanada mérsékelt és hideg éghajlati övezetekben fekszik, de az egész országra jellemző a szélsőséges időjárás. Sosincs igazán nyaraló idő, nem ezért utaznak ide az emberek. Az átlagos téli és nyári idő nagyban eltérhet az országon belül. A telek akár extrém hidegek is lehetnek (-40°C fok), de ez leginkább csak az északi „örök-jég birodalomban” jellemző. A keleti és nyugati partokon a napi hőmérséklet általában 20°C fok körül mozog, az ország belsejében akár 25-27°C fokok is előfordulhatnak. Bizonyos vidékeken néhanapján igazán meleg is lehet, de ezt viszonylag ritkán tapasztaljuk meg egy kanadai utazás során.

Konnektor átalakító

Kanadában (csakúgy, mint az USA-ban) az A és B típusú 2, illetve 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes vinni EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat. Érdekesség, hogy az európai 220-230 V-tal szemben Kanadában csak 110 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni.

Vízum

2016 óta Kanadába már nem kell klasszikus vízum, csak egy ún. „elektronikus utazási engedély” (eTA). Ezt online lehet igényelni, ára 7 kanadai dollár. Ez a „vízum” 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes és egyszerre max. 6 hónap kint tartózkodásra jogosít fel. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további hat hónapig érvényesnek kell lennie. Beutazás után a hatóságok kérhetik a teljeskörű utasbiztosítás dokumentumait, a visszaútra szóló repülőjegyet és a szállás visszaigazolásunkat. Továbbá érdeklődhetnek a beutazás céljáról.

Árak

Kanada alapvetően egy drága ország, általánosságban 1,5-2x olyan magas árcédulákkal fogunk találkozni, mint Magyarországon. Az árszínvonal hasonlít az USA-ban tapasztalhatóra, a helyiek átlagos fizetése nettó 630 ezer Forint. 1 liter tej 650 Ft, 1 üveg sör 900 Ft, 1 üveg bor 4000 Ft, továbbá az éttermekben is simán otthagyhatunk 10-15.000 Ft-ot fejenként, gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni. A boltokban is jellemzőek a magasabb árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák. A belépőjegyeknél is érdemes erre az árszínvonalra készülni. Érdekesség, hogy az USA-hoz hasonlóan a boltokban nem tüntetik fel a „bruttó” árat. Az adóval terhelt végösszeget mindig csak a blokkon látjuk. Borravalót mindenhol szokás adni (étterem, szolgáltatások, stb.), általában 15-20%-ot.

Biztonság

Kanada az amerikai kontinens, de talán a világ egyik legbiztonságosabb országa. Utcai atrocitások, lopások és rablások kifejezetten ritkák. Sokkal biztonságosabb ország, mint az USA. Kisebb városokban a bűnözés ismeretlen fogalom, míg nagyvárosokban ritkán elő-elő fordulnak apró zavargások, betörések. Habár egy kanadai utazás során a közbiztonság az utolsó, amivel foglalkoznunk kell, érdemes néhány alapszabályt itt is betartani: Ne járkáljunk éjszaka egyedül sötét sikátorokban, utcákon. Ne keveredjünk helyi balhékba! Értékeinkre (pénz, útlevél, stb.) mindig figyeljünk, használjuk bátran a szállodai széfeket. A bérelt autóban ne hagyjunk semmit látható helyen. Tömegekben, helyi vásárokban figyeljünk a zsebtolvajokra (ritkán fordul elő ilyesmi). Ha ezeket betartjuk, semmi akadálya egy önfeledt és életre szóló kanadai utazásnak.

Ajánlatot kérek!