Patagónia

14 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 950.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Retúr repülőjegy Budapestről adókkal, illetékekkel
 • Utazás prémium légitársaságokkal, étkezésekkel, jó átszállási idővel
 • Autóbérlés biztosításokkal a teljes útra, reptértől reptérig
 • Szuper, igényes szállások a teljes útvonal során remek elhelyezkedéssel, némelyik reggelivel
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz 

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Patagóniára

Argentína és Chile legdélebbi részén található földünk egyik legcsodásabb és máig legérintetlenebb területe Patagónia. Nyugati és déli részét az Andok hegyei határolják, keleten azonban fennsíkokat és pampákat találunk. Gleccserek, folyók, sztyeppék, türkizkék tavak, szuper túrák és lenyűgöző táj. A természet szeretőknek igazi földi paradicsom ez a vidék! 

Fakultatív programlehetőségek Patagónián

Patagónia

 • Állj szemtől szemben a világ sokak szerint 8. természeti csodájával a Perito Moreno gleccserrel
 • Túrázz a Torres del Paine nemzeti parkban türkiz tavak mellett, lámák és alpakák társaságában
 • Egyél egy felejthetetlen argentín steaket
 • Hajózz a gleccserek közvetlen közelében, ahol tisztán hallod a jég ropogását vagy gleccsertúra keretében sétálj a végtelen jégmezőn
 • Nézd meg testközelből a Magellán-szoros kis szigetén található pingvin kolóniát
 • Kirándulj a megszámlálhatatlan túra útvonallal rendelkező El Chaltén környékén
 • Merülj el Buenos Aires forgatagában a “tangó” városában

Lehetőség van ellátogatni Rio de Janeiroba, az Iguazú-vízeséshez vagy akár az Atacama-sivatagba is.
Ezekhez a kiegészítő programokhoz extra napok foglalása szükséges.

Patagónia időjárása – mikor érdemes utazni?

A térségbe decembertől márciusig a nyári időszakban érdemes leginkább utazni. Ilyenkor az időjárás meleg és száraz, általában napos és kellemes az idő. A hőmérséklet átlagosan 15-25 C° körül mozog. 

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az amerikai utazásodhoz az Amerika Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási irodaSaját szervezés Amerika Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Amerika Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Amerika Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Amerika Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Uri Noémi
Nyugati part, Dominika és Dél-Amerika specialista

Szüleimnek köszönhetően már gyerekkoromban is sokat utaztam, a családdal szó szerint keresztbe-kasul bejártuk Európát. Azt hiszem innen ered az utazás iránti szeretetem, más kultúrák, ételek és persze csodás helyek megismerésének vágya.

Az egyetem alatt illetve később munka mellett elkezdtem megszervezni a saját utazásainkat, rengeteg hozzáolvasással, éjszakákba nyúló internet böngészéssel. Legyen szó európai városlátogatásokról, izlandi sarki fény kémlelésről, Észak- és Dél-Amerika vadregényes tájainak hátizsákos bejárásáról, Ázsia csodás tengerpartjainak és tenger alatti élővilágának felfedezéséről, Costa Rica-i esőerdei quadozásról, karib-tengeri láblógatós pihenésről, közel-keleti sivatagi túráról, bárhová mentem, életre szóló élményekkel gazdagodtam, felejthetetlen kalandokban volt részem.

Azt szeretném, hogy az évek alatt gyűjtött tapasztalataimat átadva, az utazók egyedi igényeit is figyelembe véve olyan nyaralásokat állítsunk össze, melyek örök élmények maradnak az utazni vágyóknak!

Kedvcsináló videó Patagóniáról

COVID információk

Patagóniában nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb Covid-19-cel összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás.

Repülőút hossza

A repülőút hossza 18-23 óra attól függően, hogy honnan és milyen átszállással repülünk (Budapestről vagy Bécsből). Gyakori tranzitvárosok: London, Párizs, Madrid, Amszterdam és Frankfurt.

Időeltolódás

A használt időzóna UTC-3, így az időeltolódás Magyarországhoz képest évszaktól függően 4-5 óra. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). Az utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor átalakító

Chilében a C és L típusú konnektorok az elterjedtek, Argentínában a C és I. Érdemes ilyen átalakítóval készülni, mert anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Magyar állampolgárok a kiindulási országtól függetlenül vízum nélkül léphetnek be az országba. Fontos kitétel, hogy az útlevélnek az utazás végétől számított további 9 hónapig érvényesnek kell lennie. 

Pénzneme

Az utazás során könnyen elboldogulhatunk amerikai dollárral a zsebünkben, de érdemes helyi valutát is váltanunk. Argentína hivatalos pénzneme az argentin peso, Chile hivatalos pénzneme pedig a chilei peso. A repülőtereken és a szállásokon is vannak pénzváltók, de a legjobb árfolyamokkal a nagyobb városokban találkozhatunk. Érdemes itthonról amerikai dollárt vinni és ott váltani vagy bankkártyáról készpénz felvenni a helyi nagyobb bankokban. Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról! 

Árak

Alapvetően a vendéglátóhelyeken, éttermekben, szállodákban, pubokban kb. magyar árakkal találkozunk, ettől még bele futhatunk magasabb éttermi vagy szolgáltatás árakba (főleg felkapott helyeken). 

Biztonság

Patagóniában a közbiztonság jobb, mint latin-amerika többi részén. Ahogy más országokban, úgy itt is, néhány alapszabály betartásával mindenféle baj és atrocitás nélkül lehet ott nyaralni: úti okmányokat, nagyobb értékeket hagyjuk a szállodában, utcára az útlevél másolatával menjünk és elegendő, de nem túl sok készpénzzel.

Ajánlatot kérek!