Ti kérdeztétek: felszámolás alatt az Amerika Neked? – most válaszolunk

Érinti-e utasainkat az Amerika Neked Bt. végelszámolása?

Az Amerika Neked egyik alapvető szempontja, hogy Utasaink számára a legátláthatóbb és legérthetőbb formában adjuk át információkat – legyen szó ajánlatokról, utazási tudnivalókról vagy éppen a szervezeti működésünkről.

Ez utóbbi kapcsán érkezett be hozzánk az elmúlt hetekben több érdeklődés, így most itt teljes képet adni az Amerika Neked Bt. 2022. év végi megszüntetéséről.

Kezdjük a részleteket a címben olvasható kérdésre adott válaszunkkal: Nem érinti utasainkat az Amerika Neked Bt. megszűnése.

Az Amerika Neked Bt. a kezdetektől egy KATA-s tevékenységre épülő Betéti Társaság volt, amely kizárólag a tulajdonos és az utazási tanácsadók közötti belső elszámolásra lett létrehozva, így tehát ügyfeleink ezzel a Bt.-vel nem álltak semmilyen szerződéses kapcsolatban.

A Bt. viszont – köszönhetően az új KATA törvényi jogszabályi változásainak – elvesztette létjogosultságát, így megszüntetésre került.

Ügyfeleink az általunk végzett tanácsadási szolgáltatás során a saját utazási tanácsadóikkal állnak kapcsolatban; az elvégzett munkáért, az utazás előtti és alatti szakmai kérdésekben is hozzájuk tudnak fordulni. Utasaink az utazás teljes díját a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinak (pl. Booking.com, Emirates, Lufthansa stb.) fizetik meg közvetlenül, így a befizetett útjaikat a legnagyobb biztonságban tudhatják – számos ügyfelünk nézett szembe azzal a problémával élete során, hogy egy adott utazási iroda csődje miatt meghiúsult az utazásuk, és sajnálatos módon anyagi veszteséget is elszenvedtek ezen felül (mint például a legutóbbi ügy a LagunTravel esetében).

Az általunk említett globális utazási szolgáltatók a nemzetközi kitettségük, méretük, legtöbb esetben több évtizedes működésük miatt eleve jóval kisebb eséllyel mennek csődbe, ráadásul egy esetleges csőd esetén is rendkívül erős védőhálóval rendelkeznek, így nem kell attól tartani, hogy emiatt meghiúsulna egy utazás.

Amennyiben kérdéssel fordulnál hozzánk, írj nekünk privát üzenetet Facebook oldalunkon vagy hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig, 9:00-17:00 óra között a +3620/217-3476 -os telefonszámon.