Lonely Planet: ezek lesznek a legkeresettebb úti célok 2022-ben!

A Lonely Planet minden év végén összeállítja azokat a listákat, ahol az egyik legolvasottabb utazási oldal szakírói és olvasói által megnevezett országokat, városokat és régiókat rangsorolja. Pár napja 2022-re vonatkozóan is megjelent az összesítés.

 

A listákon szereplő úti célok behálózzák az egész világot, és rengeteg élményt és emléket nyújtanak majd az utazóknak. Aki ellátogat valamelyik helyre a jövő évben, vagy összeszervez magának egy körutazást, az kirándulhat majd Izland fjordjain, ha még távolabb menne, akkor menő divatbemutatókat nézhet Nigériában, vagy a világ egyik legjobb borát kóstolgathatja Franciaországban.


„A Lonely Planet szerkesztői által gondosan összeválogatott lista célja, hogy inspiráljon és meghozza újra a kedvet az utazáshoz.”

 

Természetesen az utazás most egy nagyon összetett projekt. Nem csak azok számára, akik útra kelnek, hanem azoknak is, akik utakat ajánlanak. Hiszen még mindig minden folyamatosan változik. Bár egyes helyeken feloldják a határzárakat, a karantén-kötelezettséget, és a beutazási szabályokat is enyhítik, de mégis minden jó hírrel jön egy aggasztó is.

A Lonely Planet 2022 legnépszerűbb városainak listáján említi az amerikai Atlantát.

Így ezek a listák úgy jöttek létre, hogy miközben utazásra buzdítanak, a biztonságra is szeretnék felhívni a figyelmet. Tehát a Lonely Planet-nél ezekkel a listákkal kalkulálnak 2022-re!

 

A legnépszerűbb régiók:

1. Westfjords, Izland
2. West Virginia, USA
3. Xishuangbanna, Kína
4. Kent’s Heritage Coast, Nagy-Britannia
5. Puerto Rico
6. Shikoku, Japán
7. Atacama Sivatag, Chile
8. The Scenic Rim, Ausztrália
9. Vancouver sziget, Kanada
10. Burgundia, Franciaország

A legnépszerűbb városok:

1. Auckland, Új-Zéland
2. Taipei, Tajvan
3. Freiburg, Németország
4. Atlanta, USA
5. Lagos, Nigeria
6. Nicosia/Lefkosia, Ciprus
7. Dublin, Írország
8. Mérida, Mexikó
9. Firenze, Olaszország
10. Gyeongju, Dél-Korea

A legnépszerűbb országok:

1. Cook-szigetek
2. Norvégia
3. Mauritius
4. Belize
5. Szlovénia
6. Anguilla
7. Oman
8. Nepál
9. Malawi
10. Egyiptom

 

forrás: vjm.hu