Helyzetjelentés Kubából 🇨🇺

Az elmúlt időszakban többen is érdeklődtek Amerika Neked követőink közül, hogy mikor lehet már végre Kubába utazni. Ezért a blog bejegyzésünkben – a jelenlegi kubai helyzet ismertetése mellett – igyekszünk optimisták maradni, és a kellő körültekintés mellett egy novemberi indulással foglalható, remek ajánlatot is adunk, Neked.

 

Miért nem lehet most utazni Kubába?

Kubában a tervek szerint augusztus végére 70%-os átoltottságot érnek el; a nyitás pedig szeptemberre kerülhet elérhető távolságba.

 

Ennek jelenleg 2 oka van. Haladjunk időrendben. Sajnos a járvány folyamatosan erősödik (napi 1500 fő körüli megbetegedéssel), ráadásul szegény ország lévén az egyetlen esélyük a vírus legyőzésére és megállítására a szigorú korlátozásokban van.

– Például kötelező karantén-kötelezettség van, amit kizárólag 2 negatív teszttel lehet kiváltani.

– Továbbá este 10.00 és reggel 5.00 óra között kijárási tilalom van, zárva minden.

– Illetve a tartományok között sem lehet utazni már, hogy ezzel is gátolják a vírus terjedését. (Tehát hiába várja ki valaki a karantént például Havannában, utána sem tud sehova sem elutazni.)

– Nem járnak a taxik, buszok. Zárva vannak a szolgáltatók, minden étterem.

A nagykövetség szerint ősztől – szeptember – várható a korlátozások feloldása, amikorra beoltják a lakosság nagyobb részét. A kubaiak nyugati, vagy keleti vakcinák beszerzése helyett saját, 5 különböző oltás kifejlesztésén dolgoznak (noha ebből csak 2-nél van meg a 3. fázisú tesztelés, ezzel ők lettek a legkisebb ország, amelyik saját Covid-vakcinát gyárt).

 

Ide kattintva tudod megnézni az aktuális kubai oltási számokat.

2021. július 26-án 8.945.084 beadott vakcinát regisztráltak hivatalosan.

 

A 2. ok az elsőből adódik. Szakértők a legrosszabb forgatókönyvet is elképzelhetőnek tartják Kubára nézve: jelenleg a teljes összeomlás veszélyezteti, és fennáll a lehetősége egy kommunistaellenes forradalomnak is.

A kubai kormány a hidegháborús korszak egyik utolsó fennmaradt relikviája. A kommunista rendszert még Fidel Castro kezdte kialakítani 1959-ben, és a Szovjetunió 1991-es összeomlása, valamint az évtizedeken át tartó amerikai szankciók ellenére még mindig ők vannak hatalmon. A mostanihoz hasonló tüntetések meglehetősen ritkán fordulnak elő a szigeten, azonban most több fontos tényező is közrejátszott abban, hogy krízishelyzet alakult ki Kubában, ráadásul nemcsak néhány városra korlátozódnak a megmozdulások, hanem az ország minden pontján utcára vonultak az emberek.

2021. július 11-én vasárnap kezdődtek az első demonstrációk, a legkézenfekvőbb ok a kirobbanásukra pedig a koronavírus-járvány drámaian rossz kezelése, valamint az akut gazdasági válság, amely Kubát sújtja. Ugyan az ország 2020-ban még látszólag kordában tudta tartani a járványt, azonban az elmúlt hetekben drámaian megemelkedett az új fertőzöttek száma. Vasárnap a helyi adatok szerint 6750 új fertőzöttet regisztráltak, és 31-en haltak bele a vírusba.

Az ellenzéki csoportok viszont úgy gondolják, hogy a hivatalos közléseknél a valóságban még rosszabb a helyzet.

 

Az Amerika Neked csapata mindig is optimista volt, így hiszünk Kubában, hogy képesek lesznek rendezni soraikat, és megteremteni a lehetőségét a novemberi nyitásnak, hiszen az ország elengedhetetlen bevételi forrása a turizmus, valamint az ott élők is szívesen látják az európai utasokat.😌

Kuba nyitását követően általunk akár 3 hetes körutat is foglalhatsz a szigetországba, amely során nem csak Havannát, hanem a természeti csodáit is felfedezheted.👣

 

🔥🔥🔥 Kuba-útjaink szakértője, Szilveszter remek ajánlatokat hozott, amit elsősorban a jelenlegi szuper olcsó repülőjegyeknek köszönhetünk.

Nézd meg, hogy mit tartalmaz a 301.000 Ft/fő induló ártól foglalható csomagunk:

  • szuper szállásokat központi elhelyezkedéssel az útvonalon;
  • repülőjegyeket prémium légitársaságokkal (benne adókkal, illetékekkel, étkezésekkel, 23 kg-os feladott poggyásszal, budapesti vagy bécsi indulással);
  • transzfereket az egyes városok között.

 

Kiemelt ajánlatunk mellett – 2 fő esetén – most a 3 hetes kubai körút 353.000 Ft/fő, míg a 9 napos Kuba-Varadero utunk 389.000 Ft/fő induló ártól foglalható! Ráadásul utóbbi ajánlatunknál jövő tavaszi indulás során már közvetlenül Varaderoba is utazhatsz!

 

Lecsapnál ezekre az ajánlatokra, amíg ilyen jó árban vannak a repülőjegyek?😍 Kérdésed lenne Szilveszterhez a részletek kapcsán?

Kattints az „Érdekelnek a Kuba ajánlatok” linkre, majd kérj ajánlatot Szilvesztertől! Nincs kockázat, hiszen az ajánlatkérés ingyenes, a foglalás pedig bármikor lemondható / módosítható.