Hamarosan új ékességgel bővülhet New York!

Ez az új felhőkarcoló újradefiniálhatja Manhattan látképét.

 

A feltűnő dizájnt a washingtoni Nemzeti Afroamerikai Történeti és Kulturális Múzeum mögött álló építész alkotta meg.

New York város látképe egy folyamatban lévő építészeti munka, amely magával ragadja a képzeletet. Néhány legújabb kiegészítése, köztük a One Vanderbilt, a 111 West 57th és a hamarosan elkészülő 50 Hudson Yards örökre megváltoztatta a Nagy Alma építészetét és városképét. És most van egy új projekt, amely jóváhagyása esetén még egy feltűnő épülettel bővülhet New York látképe.

 

Credit: A Peebles Corporation jóvoltából

Az Adjaye Associates által megalkotott új dizájn egy 325 méter magas, gravitációt meghazudtoló sziluettű torony. Az Affirmation Tower névre keresztelt épület egy többszintes alapból kifelé nyúlik, így egészen szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Az új konstrukcióban két szálloda, egy kilátó, irodák és egy korcsolyapálya kapna helyet.

Credit: A Peebles Corporation jóvoltából

A homlokzatot függőleges kőszalagok borítanák, amelyek alul és felül szuper magas, egyszerű fordított íveknek tűnnének. A projekt számos nyitott teraszt is említ, zöld területtel. Az Affirmation Tower egy 1,2 hektáros telken állna a 11th Avenue-n, a 35. és 36. utca között, a Javits Centerrel szemben, a Hudson Yards közelében.

Credit: A Peebles Corporation jóvoltából

Márciusban New York állam bejelentette, hogy új épülettel kívánja bővíteni a jelenleg üres telket – azon kevés fennmaradó terület egyikét, amely Manhattan belvárosának nyugati oldalán található. Az Adjaye Associates által tervezett új torony a One World Trade Center után a második legmagasabb lenne Manhattanben.

Credit: A Peebles Corporation jóvoltából

Az Adjaye Associates alapítója, David Adjaye ghánai brit építész a 130 William, egy másik New York-i torony, valamint a washingtoni Nemzeti Afroamerikai Történeti és Kulturális Múzeum tervezője is.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg New York-i ajánlatainkat az amerikaneked.com oldalunkon!

forrás: https://www.travelandleisure.com/