Hamarosan megszűnhet a Covid-veszélyhelyzet Amerikában

A Biden-kormány május 11-re tervezi a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzet megszüntetését.

Számunkra ez talán furcsának tűnhet, hiszen a legtöbb helyen, ideértve Kínát is, már megszűnt a hivatalos korlátozás, ugyanakkor remek hír, hiszen ezentúl külföldiként védőoltás nélkül is lehet majd az Amerikai Egyesült Államokba utazni.

 


fotó: shutterstock

 

Sok európai ország már 2021-ben megszüntette a veszélyhelyzetet, az Egyesült Államokban azonban ez a mai napig érvényben maradt.

A legfrissebb bejelentés szerint hivatalosan május 11-én szűnne meg a veszélyhelyzet.

A hivatalos indoklás szerint ennek oka az új, de már jó ideje domináló variáns, vagyis az omikron viszonylag enyhe mivolta, ami persze nem a fertőzőképességre, hanem sokkal inkább a variáns által okozott betegség súlyosságára vonatkozik.
Több szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy naponta még mindig több száz ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe, illetve annak szövődményeibe Amerikában. Ez persze már jóval elmarad a járvány csúcspontján észlelt napi 3000 koronavírus-áldozattól, ennek ellenére nem szabad elfelejtkezni a több mint 1 millió halálesetről az Egyesült Államokban, amelyeket koronavírus idézett elő.

 

Májustól nem kell oltás
Az intézkedés a magyarok számára elsősorban attól lesz jelentős, hogy májustól külföldiként is védőoltás nélkül utazhatnak majd az Egyesült Államokba.
A veszélyhelyzet megszüntetését az omikron-variáns által okozott viszonylagosan enyhe betegség mellett elsősorban a már, legalábbis Amerikán belül széles körben elérhető vírusölő gyógyszereknek, a lakosság magas átoltottságának, illetve az egyre terjedő természetes immunitásnak is köszönhetik.

forrás: index.hu

 

Kezdhetjük szervezni USA-utazásodat? Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!