12 város az USA-ban, ami akár Európában is lehetne – 1. rész

Vannak olyan amerikai városok, amelyek ugyanazt a hatást keltik, mintha valamelyik hozzájuk hasonló, „európai verziójukban” sétálnánk. Európa és az Egyesült Államok történelmi kapcsolatát bizonyára nem kell bemutatnunk, ugyanakkor látva ezeket a városokat (és nem nézve a nevüket) olyan érzésed lehet majd, mintha egy az egyben átköltöztettek volna városokat az öreg kontinensről az új világba.

 

12. Solvang, Kalifornia

A Solvang szó „napos mezőket” jelent a Danusb-ban, amelyet 1911-ben alapítottak dán telepesek, akik a jobb élet reményében telepedtek meg Amerikában. A városban számos szélmalom, butik, szőlőültetvény és borászat található.

 

11. St. Augustine, Florida

Florida az egykori Spanyolország területe volt, így a hosszú örökség maradványai még a mai napig szinte minden sarkon láthatóak, különösen St. Augustine-ban. Az 1500-as évek közepén alapították, ahol Szent Ágoston az spanyol világ birodalom előőrseként szolgált – számos gyarmatosítási korban épített ház, templom és kert tükrözi a spanyol történelmet.

 

10. Vail Colorado

Csakúgy, mint a svájci Zermatt, Vail is hasonló elhelyezkedéssel rendelkezik, csak utóbbi a Coloradoi-sziklákon található. Ez a magaslati célpont híres lejtőiről, ugyanakkor sok turista élvezi az európai alpesi építészet jegyeit felvonultató éttermeket és üzleteket.

 

9. Tarpon Spring, Florida

Az 1900-as évek elején görög bevándorlók egy csoportja telepedett le Tarpon Springs-ben, a későbbiekben pedig a városban élt az ország legnagyobb görög-amerikai lakossága is. Az Egyesült Államok „görög szigeteként” is ismert, amely híres a szivacs iparáról.

 

8. Frankenmuth, Michigan

Ezt a michigani várost „kis Bajorországnak” is nevezik, benne a híres Bronner’s CHRISTmas Wonderland kiskereskedelmi üzlettel, amely a „világ legnagyobb karácsonyi üzleteként” hirdeti magát.
Úgy néz ki, mint egy mesebeli hely, ahol német építészet ihlette épületek találhatók; emellett olyan éttermekben fogyaszthatsz, amelyek a németországi ételekhez hasonló ételeket szolgálnak fel.

 

7. Holland, Michigan

Ez a közép-nyugati város tele van európai hangulattal, amelynek az éves Tulipánidő Fesztiválja rengeteg utazót vonz. Ha ellátogatsz Holland városába, ugyanarra az érzésre számíthatsz, mint ami Hollandiában vár rád.

 

Kedvet kaptál az USA-hoz? Ez teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az amerikaneked.com oldalunkon!