Amerika Neked utazási tanácsadás: az amerikai utak specialistája – költséghatékony egyéni utazás Amerika kontinensére

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében
2 fő utazása esetén 660.000 Ft-tól/fő

Kuba, az Antillák gyöngyszeme, páratlan élmények hazája. A történelmi látnivalók és a koloniális építészet csodái mellett a karibi térség legszebb fehér homokos tengerpartjai várják a pihenésre vágyókat. Gyönyörű korallszirtekkel és zátonyokkal tarkított – így nem csak a strandolás híveinek, de búvárkodás szerelmeseinek is igazi paradicsom. Kuba tradicionális védjegyei a szivar – legjobb a világon -, a rum, a salsa zene és tánc és az utcákon cirkáló autómatuzsálemek, amelyek egy mozgó autómúzeummá varázsolják az országot. Érdemes felfedezni és kipróbálni az ország nyújtotta minden lehetőséget.

Kuba időjárása – mikor érdemes utazni?

Kuba éghajlata kellemes trópusi.  Klímáját két évszak határozza meg, de az évszakok között nincs nagy hőmérsékleti különbség. A nedves évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart. Egész évben 22-28 °C közötti az átlaghőmérséklet. Az átlagos páratartalom pedig 80% és az esős évszakban is csak egy kicsivel magasabb.

Utazás szempontjából az október és április közötti időszak a legmegfelelőbb, kellemesebb hőmérséklettel és alacsonyabb páratartalommal, de a nyári, csapadékosabb időszakban sem kell többnapos esőzésektől tartani. A tengervíz hőmérséklete mindig kellemes. 24 fok alá a leghidegebb időben sem esik.

Kuba – Varadero 9 nap – A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest Varadero / igény esetén Havanna repülőjegy adókkal, illetékekkel budapesti indulással
 • Közvetlen tengerparti all-inclusive 5*-os szálloda
 • Lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Fakultatív programlehetőségek Kubában

 • Pihenés a világ egyik legszebb fehér homokos strandján
 • Sznorkelezés a gyönyörű Playa Coralon
 • Látogatás a a Saturno barlanghoz, ahol kipróbálhatod milyen egy igazi barlangban fürdeni
 • Kubai zene hallgatás és salsázás autentikus helyeken
 • Város nézés egy igazi old timerből

Varadero: gyönyörű üdülőparadicsom. A világ egyik legszebb, fehérhomokos tengerpartja terül el itt, több mint 20 km hosszan a Hicacos Félszigeten.

Miért érdemes az Amerika Neked segítségével utaznotok?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

A tanácsadói munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 13%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói Kubáról

2016 óta rengeteg utazást valósítottunk meg Kubába. Több száz vélemény lapozható az Amerika Neked által szervezett utakról:

Kedvcsináló videó Kubáról

Sorbán Szilveszter – Kuba specialista

Sorbán Szilveszter vagyok, szeretek utazni, mint oly sok más ember, és, szerencsére, sok helyre sikerült eljussak már eddigi életem során is, de a bakancslistám nekem is végtelen…

Egyetem alatt többször tanultam, majd utána több évet éltem külföldön, ahol rengeteg gyönyörű helyet fedeztem fel, gazdagodtam életre szóló élményekkel és barátokkal. Utazásaimat mindig magam szervezem. Az Egyesült Államokba is az egyetem alatt volt szerencsém eljutni, több nyáron is kint dolgoztam, majd utaztam. Személyes kedvenceim a nemzeti parkok a vadnyugaton, főleg a Grand Canyon, a Yosemite, a Zion és Bryce Canyon. De, természetesen, a keleti part legjobb helyeit sem mulasztottam el meglátogatni a Niagarától, New York-on át egészen Key West-ig.

Utazz Kubába vagy a keleti, nyugati partra, esetleg Mexikóba, számíthatsz segítségemre és személyes tapasztalataimra, hogy egy életre szóló élményben legyen részed!

További információk Kubáról

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2022. április 6. Kuba 2022. április 6-tól eltörölt minden Covid miatti beutazási korlátozást. Ettől a naptól igy már sem teszt sem pedig oltás nem szükséges. Az oltási ráta Kubában kiemelkedően magas, a lakosság 94%-a került teljes immunizálásra. Ebből adódóan a megbetegedések aránya nagyon alacsony.

Repülőút hossza

Kuba nagyságrendileg 8800 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Párizsban, Amszterdamban vagy Madridban történik. A repülési idő általában 13-18 óra, az átszállási idők és az útvonal függvényben. Kuba egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Kubában használt időzóna UTC-4 és UTC-5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest -6 óra, kivéve az óraátállítás napjaiban, mert akkor ez -5 és -7 óra pár napig. Mivel ez már egy jelentős időeltolódásnak számít, így az utazás során előfordulhat „jetlag” (főleg hazatérés után). A kubai utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Konnektor átalakító

Kubában az európai 220-230 V-tal szemben csak 110 V a feszültség. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha aktívan szeretnénk elektronikai eszközöket használni. Magasabb kategóriájú hotelekben előfordul 220 V is. Kubában az amerikai A típusú (2 ágas) és az európai szabvány konnektorok az elterjedtek. A legtöbb helyen mindkét változatból található egyszerre. Ettől függetlenül nem árt, ha viszünk magunkkal egy EU-USA hálózati átalakítót, hiszen anélkül előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni azonnal tölteni az elektromos eszközeinket. Általában a hotelekben is kapni ilyen átalakítókat.

Vízum

Kubába utazó magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak szükségük van a vízumra (turistakártyára), amit a konzulátuson lehet beszerezni. A turistakártya a belépéstől számított 30 napig érvényes és egyszeri belépésre jogosít. A turistakártya ára 22 euro/fő személyes ügyintézés esetén, ha másik magánszemély számára intézzük, akkor plusz 25 euro fizetendő. Az útleveleteknek a beutazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Oltás

Kubába utazás esetén nincs kötelező védőoltás, ezt az utasbiztosítás esetén sem kérik a biztosítók. Ugyanakkor Hepatitis A, Hepatitis B, Veszettség és Hastífusz ellen némely egészségügyi szervezetek javasolják a védőoltás felvételét az utazás előtt. Sokan tévesen valamilyen fertőzés vagy betegségnek titulálják be a rosszullétüket, pedig sok esetben csak a csapvíz vagy a rosszul átsült ételek fogyasztása okozza a panaszokat. A csapvíz iható, de a hazaitól eltérő baktérium tartalma miatt javasolt fertőtleníteni fogyasztás előtt. Ezekre érdemes odafigyelni.

Árak

A hazaihoz képest kedvezőbb árszínvonallal találkozhatunk egy kubai nyaralás során. Némi szuvenírt be lehet szerezni, azokból nincs hiány. Reggelizni 1000 -1500 Ft között lehet, vacsora 2-4000 Forint, amibe a koktél is benne van, természetesen. Az árak változhatnak annak függvényében, hogy mennyire vagyunk felkapott turista helyen. A koktélok finomak és olcsók, a legdrágább helyen sem kerül 1500 Forintnál többe egy finom Pinacolada és társai. Előfordulhat, hogy belebotlunk 1-2 extrém drága ajánlatba egy kubai utazás során, de ne legyünk restek ezeket elutasítani. Szinte mindig van olcsóbb alternatíva.

Biztonság

Kubának a karibi térséghez képest kiemelkedő a közbiztonsága. Az országban nagyon súlyosan büntetik a turisták rovására elkövetett bűnöket, ezt a helyiek is jól tudják. A felkapott helyeken mindig sok rendőr van, akik egyébként igen magas fizetést kapnak a helyi bérszínvonalhoz képest. Egy kubai utazás során kb. úgy érezhetjük magunkat, mint egy átlagos nyugat-európai országban. Igaz, időközönként előfordulnak zsebtolvajlások, rablások vagy kisebb zavargások, de nem nagyobb számban, mint Európában. Néhány alapszabály betartásával igazán emlékezetes és biztonságos kubai nyaralásban lehet részünk: Legyen az iratainkról fénymásolat; Ne tartsuk egy helyen az értékeinket. Mindig csak annyi készpénz legyen nálunk, amennyi kell; Bérelt autóban ne hagyjunk értéket. Stopposokat ne vegyünk fel; Kerüljük a zsúfolt, sötét utcákat, sikátorokat. Ne mászkáljunk éjszaka egyedül

 

Ajánlatot kérek!

Ár: 660.000 Ft-tól repjegyekkel