Június közepétől a légitársaságok gyakorlatilag kivétel nélkül változtattak a feladható poggyásszal kapcsolatos feltételeiken. Illetve az alap jegyárak jellemző csökkentése mellett eltörölték az ingyenes feladott bőröndöt.

Mivel nagyon gyakran a kedvező jegyárak foglalása miatt egy oda-vissza amerikai utazásban több partner légitársaság is érintett így jelenleg sok ilyen esetben nem tudják a légitársaságok megoldhatóvá tenni, hogy a csomagokat már a foglaláskor hozzá lehessen adni a jegyekhez.

Az új helyzetből adódóan egyeztettünk a légi társaságokkal és a legnagyobb jegyfoglaló oldalakkal. Az derült ki, hogy jelen állás szerint sok esetben nem teljesen egyértelmű a poggyász díjának pontos összege illetve a pontos kalkulációt az is sokszor lehetetlenné teszi, hogy a kiadott kedvezményes ajánlati árunk másnap már egy másik légi társaságnál lesz foglalható.

Mindezekre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a kiadott ajánlatainkba a félreértések elkerülése miatt és az utasonként egyedi feladható poggyász igény (0-2db) miatt az egyértelmű kalkuláció lehetőségének hiányában nem számoljuk bele a feladott poggyász díját. Ennek várható díja fejenként feladható csomagonként a teljes utazásra (jellemzően 4 járat) 100-120 USD között várható. A csomagdíjakat a foglaláskor vagy a foglalásokat követően az egyes légitársaságok internetes felületein / telefonon de bizonyos esetekben csak a reptéren van lehetőség kifizetni.

A normál méretű 10 kg-os kézipoggyászt valamint fejenként 1 táskát / hátizsákot a jegyárak továbbra is tartalmazzák, valamint az étkezést és italokat is. Érdemes azt is átgondolni, hogy szükség van-e minden utas esetében feladott poggyászra is.

Elnézést kérünk a helyzetért, reméljük a jövőben rendezni tudják a helyzetet a légitársaságok és a jegyfoglaló oldalak. Addig is a jegyek foglalása előtt, közvetlenül tudunk utána nézni a pontos várható összegnek és a megfizetés módjának.