Koronavírus

Comment are off

Mikortól lehet és mikortól lehet érdemes az USA-ba utazni?

A KLM már május 4-től indítja járatait Budapestről Los Angelesbe, Chicagoba és New Yorkba. Ez abból a szempontból is meglepő, hogy egyelőre Trump nem oldotta fel a beutazási tilalmat. A beutazási tilalom feloldására nincsen egyelőre pontosan kijelölt dátum. A vírus Kínában nagyjából 3 hónap alatt csengett le, míg Ausztriában ahhoz 1 hónap is elég volt hogy a napi új esetszámok 90%-al visszaessenek. Az európai országok nagy részével együtt, az USA-ban is májusban elkezdik a korlátozások feloldását. A Fehér Ház weboldalán egyelőre 3 fázist határoztak meg az enyhítések kapcsán, a második fázisban szerepel az, hogy a nem szükségszerű utazások is engedélyezettek lesznek, de a részletek egyelőre nem ismertek.
Júniusra a legtöbb légi társaság járatai Budapest és az USA között már foglalható, így elképzelhető, hogy ők már több információt kaptak. A legnevesebb amerikai kutató intézetek által bemutatott modellek alapján május végére jelentősen visszaszorul a vírus, így június lehet az első olyan hónap, amikor realitása lehet az oda utazásnak. Ettől függetlenül arra egyelőre senkit nem bíztatunk, hogy júniusra repjegyet foglaljon. Akinek már van repjegye júniusra és egyelőre nem szeretne változtatni rajta (ezt lehetővé teszi minden légi társaság), nekik érdemes figyelni a helyzet alakulását és később dönteni.
Aki amerikai út foglalásán gondolkozik és nyáron szeretne menni, nekik az augusztust javasolnánk, itt van a legjobb esély arra hogy az út normális körülmények között megvalósulhasson. Egyébként jelenleg a szolgáltatói akcióknak köszönhetően egy júliusi / augusztusi amerikai út ára nálunk legalább 150.000 Ft-al olcsóbb fejenként mint tavaly. A weboldalunkon tudtok tájékozódni és ajánlatot kérni. Abban tudunk segíteni, hogy mindent ingyenes lemondással, helyszíni fizetéssel foglalunk, így lényegében veszteség nélkül a repjegy új dátumra foglalható szükség esetén. Ezek az akciós árak egyébként 2021 áprilisig vannak érvényben, így aki tud hosszú távon tervezni, most rengeteget spórolhat. Az utazni vágyóknak szeptember-október hónap, akár az őszi szünetet kihasználva ideális választás lehet, hasonlóan a jövő március-április is.
Egy az év vége felé érkező esetleges második hullám érkezése, erőssége teljesen bizonytalan minden szempontból. Dr Fauci amerikai járványigazgató és több neves szakember szerint őszre-télre már lehet megfelelő orvosság vagy védőoltás a vírus ellen, ami a legbiztosabb megoldás lenne. Az tény, hogy az első hullámhoz képest ha lesz második addigra az egészségügyi rendszerek mindenhol sokkal felkészültebbek lesznek, a higiéniai előírások szigorúbbak és fokozottan érvényben maradnak, a tömegrendezvények hosszabb ideig tiltva lesznek, illetve az emberek egy része már átesett a víruson és bizonyos fokú immunitást szerzett. (New Yorkban mintavétel alapján 24.7%, 04.23. adat) Mindezek jelentősen tudják gyengíteni egy esetleges második hullám erejét és következményeit.
Szeretnél első kézből értesülni további hírekről a téma kapcsán, illetve az elérhető akciós utak kapcsán? Iratkozz fel Hírlevelünkre:

Ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk a kialakult helyzetről és mindenkivel felvesszük a kapcsolatot.

 

 

Üdv.

Amerika Neked csapata

About the Author