Megéri már most utazni?

Comment are off

Unod a hetek óta tartó bezártságot és a hideget? Hosszabb írásunk következik azoknak, akik már nagyon utaznának már és gondolkoznak, hogy vajon megéri-e 🙂 Tudtátok, hogy…?

– Számos népszerű turisztikai desztináció hónapok óta nyitva van, lehet utazni rendszeresen és folyamatosan, amit egyre többen meg is tesznek Európa különböző országaiból?
– A szállodák árai akár 40-50%-al olcsóbbak, mint az elmúlt években bármikor és a repjegyek is sokszor jóval kedvezőbb árúak, valamint ingyenesen lemondhatók és/vagy módosíthatók?
– Több helyen egyáltalán nem kérnek semmit a beutazáshoz és azonnal szabadon mozoghatsz?
– Hazaérkezéskor aki igazolni tudja, hogy a belépést megelőző 6 hónapban átesett már, azonnal mentesül a 10 nap (kiváltható) otthonlét alól?
– Aki nem mentesül automatikusan, nekik is van lehetőség 2,5-3 nap alatt szabadulni, úgy hogy sehova nem kell elmenni?
– Szükség esetén magas szintű magánellátás vehető igénybe és a nemzetközi biztosítók között számos olyan van, ami tökéletesen megfelel minden mostani elvárásnak, és magyarok számára is köthető?

A jelenleg utazható népszerű desztinációk között ahova mi is szervezünk utakat, illetve a héten is többen is indulnak a mi segítségünkkel: Dominika, Mexikó, valamint Maldív-szigetek és Dubai. Az utóbbi kettő kapcsán az Ázsia Neked csapatunkhoz forduljatok. Kuba is megnyitott, oda is szervezünk utakat, de sajnos ide december/ januárra nagyon drágák már a repjegyek és ide kevesebb járat van. A további desztinációk listája egyébként hosszú (Aruba, Zanzibár, Bahamák, Egyiptom stb.) ahova még lehet utazni, de Mi az előbb leírtakban tudunk Nektek segíteni. Itt van alapos helyismeretünk és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az ott élő kontaktjainkkal akik közül többen magyarok, így akár kint is segítenek Nektek a programokban.

Sokan vannak úgy vele (főleg ahol nincsen közel sem ennyire megnehezítve az utazás, mint nálunk), hogy elegük van a több hete/ hónapja tartó bezártságból, hidegből és inkább elutaznak meleg, napsütötte helyekre kikapcsolódni. Az igény növekszik folyamatosan, Dominikára pl. jelenleg is heti több közvetlen járat megy az alábbi városok mindegyikéből: Frankfurt, London, Madrid, Párizsból 2 reptérről is, januártól pedig Brüsszelből is. A karácsonyi ünnepekre számos járat már gyakorlatilag betelt és nagyin magas áron lehet foglalni a maradék szabad helyekre, de januárra is egyre több a foglalás, ami mozgatja felfele az árakat. Az európai induló városokba egyébként Budapestről Madrid kivételével napi szinten közvetlen járattal eljuthatunk. A reptereken szigorú higiéniai körülmények vannak, (biztonságosabb és jóval szellősebb mint egy élelmiszerbolt, drogéria vagy éppen pláza) a repülőgép pedig messze a legbiztonságosabb tömegközlekedési eszköz a speciális korszerű és folyamatos levegőszűrésnek köszönhetően.

Dominika és Mexikó nem kér semmit a beutazáshoz, szabadon lehet belépni. A turisztikai programok közül gyakorlatilag mindegyik üzemel. A tengerpartokon, a medencéknél, és étkezéskor sem kell a szájat / orrot eltakarni, hiszen mindenhol megoldott ez szabadtéren. A távolságtartás is könnyen megoldható, a higiéniai előírások itt is szigorúak, az asztalok napozóágyak elrendezése is a szabályoknak megfelelően van kialakítva. A beszámolók szerint teljesen biztonságban érezték magukat az utasok és szuper élményben volt részük, fel tudtak töltődni. Tömegközlekedési eszközön, boltban, zárt közösségi terekben általában kötelező eltakarni a légzőnyílásokat. Ugyanakkor a nyaralókat ez túlnyomórészt nem érinti, hiszen a szállodákban töltik az időt, illetve szabadtéri kirándulásokon vesznek részt, többnyire önállóan, saját autóval.

Sajnos itthon van a világon az egyik legnehezebb dolgunk ha hazaérkezéskor nem szeretnénk 10 napot otthon tölteni. Aki igazolni tudja, hogy már átesett, nekik 6 hónapig mentesség jár automatikusan. Aki üzleti okból utazik bárhova és ezt a cége vagy önmaga megfelelő nyomtatvány kitöltésével igazolja, szintén mentesül. Aki nem mentesül a 10 nap alól, ők általában a munkájukat otthonról végzik. Aki ezt nem szeretné vagy nem tudja vállalni, segítünk hogyan tudtok 2,5-3 napon belül nagyon egyszerűen szabadulni hivatalosan elfogadott módon és kedvező áron. Igen ez nincs ingyen, de ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy az út összességében így is nagyságrendekkel kevesebből kijön, mint a korábbi években.

Ezek alapján hogy megéri-e, azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre Mi szívesen segítünk mindenben annak aki utazni szeretne, az ajánlatkérés pedig ingyenes. Az ajánlatkérést követően 1-3 napon belül küldjük a részletes ajánlatot és minden kérdésetekre szívesen válaszolunk e mailben vagy telefonon.
Mexikó: https://amerikaneked.com/utak/mexiko/
Dominika: https://amerikaneked.com/utak/dominika/

Amennyiben a Maldív-szigetek iránt érdeklődsz, kattints ide: https://azsianeked.com/utak/maldiv-szigetek

Zanzibár: https://azsianeked.com/utak/zanzibar

Lássunk néhány friss ügyfélbeszámolót is 🙂

  • “A decemberi ünnepi időszakban töltöttünk két hetet Mexikóban Bence segítségével, nagyon kedvező áron. A szervezés gördülékenyen ment, pár nap alatt leforgása alatt le is foglaltuk az utat. Csodás nyaralás volt, 3 helyszínen volt szállásunk a Maya riviérán. Rendkívül sokoldalú desztináció, lenyűgöző természeti adottságokkal, változatos programlehetőségekkel, aktív és passzív pihenésre vágyók egyaránt megtalálják a számításaikat. A szállások egytől egyig makulátlanul tiszták voltak, az ott élő emberek kedvesek. Autóbérlésünk is akadálytalanul zajlott, rendkívüli előnynek éreztük, hogy Bence ott élő magyar ismerősétől tudtunk bérelni. A vírushelyzetet kifogástalanul kezelik, aggodalomra semmi ok nem volt. A maszkot rendeltetésszerűen hordják, közösségi zárt térbe lépés előtt kéz-lábfertőtlenítő állomások vannak kihelyezve, illetve testhőt mérnek. Sehol sem volt tömeg. Összességében azt mondhatom, hogy aki annyira vágyik az utazásra, mint amennyire nekünk hiányzott már, nyugodtan vágjon bele 🙂 Megérte minden percét, hisz egész évben erre vártunk. Bence profin, rugalmasan segített álmaink megvalósításában. Nem ez volt az első utunk veletek, és nem is ez lesz az utolsó 🙂
  • Köszönjük a szervezést az Amerika Neked csapatának! Nem jártunk még Mexikóban, de biztosan visszatérünk még!Az utazás kicsit hosszú, de megéri, a helyiek kedvesek, barátságosak, a vírushoz való hozzáállás nagyon pozitív csalódás volt. Ahol muszáj ott maximálisan betartva a szabályokat, mindenki maszkot visel, minden folyamatos fertőtlenítés és ellenőrzés alatt áll. A szállásunk az amerikaiak által kedvelt Cancún helyett a kisebb Playa del Carmen-en volt, ami nagyjából 40 percre található Cancúntól. Utunk során meglátogattuk Chichén Itzá városát, Ik Kil víznyelőt, és Isla Mujeres szigetét, Gergő ajánlására kirándulásainkat egy kint élő magyar ismerősükön keresztül szerveztük, így a helyi életbe és szokásokba is betekintést nyerhettünk első kézből. Mi inkább pihenősebbre vettük az egész kint létet, így nem béreltünk autót, de ezzel kapcsolatban is kaptunk volna segítséget. Összegezve a vírus miatt elég szűk volt a választék, de nagyon örülünk hogy Mexikó mellett döntöttünk, mert lehet, hogy nem ez lett volna az első számú célpont “béke időben”, így viszont a félsziget, és az ország szerelmesei lettünk egyben! 🙂Mégegyszer köszönjük! Anikó & Laló”
  • “Az Ünnepeket úgy döntöttünk, hogy a Dominikai Köztársaságban töltjük, kicsit későn az utazás előtt két héttel kértük az Amerika Neked segítségét, és Ádám szervezésében egy nap alatt sikerült mindent lefoglalni, megszervezni. Ádám útmutatása alapján mindent előre el tudtunk készíteni, amire szükség volt. Tesztet nem kértek (a vissza úton sem), szuper volt a légitársaság a Condor al utaztunk, és nagyon pozitív véleményünk alakult ki velük kapcsolatban is, (az ilyen hosszú utakra általában Emiratesel, Qataral, vagy Lufthansával utaztunk eddig). Itthon házi karantén vár az utasokra, de mi már utazás előtt regisztráltunk a BUD Ferihegyen működő teszt központba, és leszállás után már el is készült az első negatív tesztünk. A legfontosabb, hogy a helyzetre való tekintettel mindenhol a reptéren, a szállodában, és a fakultatív programokon is, kiemelten figyelnek a megelőzésre, zárt térben mindenki maszkot visel, és azon kívül, hogy kihelyezett fertőtlenítő pontok vannak, mindenhol személyenként fertőtlenítik a kezeket, sok helyen lázat is mérnek. A szállodánk nagyon jó választás volt, gyönyörű rendezett parkos kétemeletes villákban van az elhelyezés, meseszép a part, és a medence is (Catalonia Bavaro Beach). A szobákat mindennap tökéletesen takarították, és fertőtlenítették, az étkezéseknél fertőtlenítés, valamint lázmérés is volt, természetesen az asztalok megfelelő távolságban voltak elhelyezve, és nem kellett maszkot viselni az asztalnál. Fakultatív programok csodálatosak voltak, gyorshajóval, és katamaránnal részt vettünk egy gyönyörű Saona sziget túrán, választottunk egy egész napos Samana sziget programot, amely során a Bacardi Island nyújtotta szépségeket is megtapasztalhattuk, majd Samana szigetén egy lovas túra keretében a dzsungelen át meglátogattuk a varázslatos El Limón vízesést. A Booggie Adventure szuper volt, úgy élvezte mindenki mint a gyerekek a “dagonyázást”, ahogy a Boogiek felcsapták a sarat, a túra közben megálltunk megmártózni a gyönyörű Macao Beach en, ahol óriási hullámok fogadtak minket, ámulatba ejtő volt. Természetesen egy egyedi szivargyár látogatást is sikerült összehoznunk, ami szintén szuper élmény volt, és megkóstoltuk a híres-neves MamaJuana-t. Azokon a napokon, amikor nem volt fakultatív program élveztük a gyönyörű környezetet a szállodában. Csodálatos élményekben, és pihenésben gazdag két hét van mögöttünk, kár lett volna kihagyni ezt az utazást. Nagyon hálásak vagyunk a sok jó tanácsért, és segítségért Ádámnak, mi biztosan veletek utazunk a jövőben is. Szívből ajánljuk mindenkinek az Amerika Neked csapatát. Edina & Pál”
USA Hírek

Az USA jelenleg a schengeni övezetből, valamint Kínából, Brazíliából, Angliából és Iránból csak különleges esetben fogad beutazókat. A világ többi országából lehet utazni, a mögöttes okokra számos magyarázat van. Bízunk benne, hogy jövő év elején mielőbb változik a szabályozás az új politikai helyzetben. Amerikai utak kapcsán nyárra és őszre érdemes most foglalni, mert legkésőbb addigra a friss hírek fejleményeiben reális lehet az, hogy utazni lehet oda különösebb nehézségek nélkül. A nyári utak választott úttól függően most még idén 120.000 – 200.000 Ft/fő-vel olcsóbbak, mint a megelőző években. Mindent díjmentes lemondással és módosítással foglalunk. Ajánlatkérés:
https://amerikaneked.com/utak/#tartalom

About the Author